Het modebedrijf SuperTrash, dat jarenlang in handen was van Olcay Gulsen, heeft dinsdag faillissement aangevraagd. In RTL Boulevard vertelde Gulsen dat dit onverwachts voor haar komt.

Het ging al een tijdje niet goed met het kleding-, schoenen- en accessoireslabel.

“Heel pijnlijk, want het is mijn levenswerk. Ik wist dat het slecht ging en niet goed genoeg”, aldus Gulsen. “Alleen ik hoopte dat we het dieptepunt achter ons konden laten en weer konden beginnen met opbouwen.”

Gulsen was als eigenaar, ontwerpster en topvrouw jarenlang het gezicht van het modemerk. Eind vorige maand maakte ze evenwel bekend de dagelijkse leiding bij SuperTrash uit handen te geven. Charles Paape werd benoemd tot bestuursvoorzitter. Gulsen bleef wel betrokken bij het bedrijf, als brand director en minderheidsaandeelhouder.

Meer televisie maken

De bekende Nederlander wilde meer tijd gaan besteden aan wat ze noemde ‘haar andere grote passie, tv maken’. Ze was onlangs ook te zien als deelneemster in het populaire televisieprogramma Wie is de mol?.

Gulsen steekt de hand in eigen boezem. "Ik ben niet de beste continuïteitsmanager gebleken. Ik ben een enthousiaste ondernemer, goed in creatief denken en eigenzinnig om een bedrijf op te bouwen. Ik ben iemand die graag veel ballen in de lucht houdt en nu ben ik duidelijk tekort geschoten. Ik heb niet adequaat genoeg gereageerd.''

Eerder bleek al dat Gulsen soms blufte over hoe ze het bedrijf opgezet had. Zo vertelde ze dat ze geen lening had, terwijl ABN Amro deels garant stond voor SuperTrash. Daarover zei ze in Playboy: "Die verwarring is toch alleen maar leuk? Alles is een verhaal. En als er geen verhaal is dan moet je maar een verhaal maken. Ik heb veel gebluft, ik heb een beetje gelogen, ik heb interessant gedaan, ik heb mezelf beter voorgedaan dan ik was – het hoort er allemaal bij."

Gulsen heeft woensdag een gesprek met de curator. Die zal onder meer gaan kijken of er nog een doorstart mogelijk is. Bij SuperTrash werken 150 medewerkers.

LEES OOK: Hoe ondernemer Olcay Gulsen meer dan eens blufte – in haar onderneming en op tv