• Facebook-CEO Mark Zuckerberg maakte woensdag bekend dat er een COVID-19-informatiepunt boven aan je tijdlijn komt.
  • Daar zal “het laatste nieuws over het coronavirus en tips om jezelf en je omgeving zo gezond mogelijk te houden” worden gedeeld.
  • Het informatiepunt zal alleen informatie delen van officiële instanties en geeft gebruikers de mogelijkheid lokale groepen te vinden om hulp te vragen of aan te bieden. 
  • Het blokje zal in de komende 24 uur boven aan de tijdlijnen in Italië, Frankrijk, Duitsland, Spanje, het VK en de VS verschijnen. 

Facebook gaat informatie over het coronavirus van officiële instanties delen in een speciaal informatiepunt bovenaan de tijdlijnen van gebruikers. Dat maakte CEO Mark Zuckerberg woensdag bekend.

De nieuwe functie past binnen de strategie van het platform om betrouwbare en behulpzame informatie beter onder de aandacht van z’n gebruikers te brengen en de verspreiding van misinformatie tegen te gaan.

“Het is een topprioriteit voor ons om er zeker van te zijn dat onze gebruikers toegang hebben tot goede informatie van betrouwbare bronnen”, zei Zuckerberg over de toevoeging van het nieuwe informatiepunt.

‘We moeten oppassen voor een infodemie’

Eerder deze week sloeg Facebook de handen ineen met de techgiganten Google, Reddit, Twitter en Microsoft om gezamenlijk de strijd met de online verspreiding van misinformatie aan te gaan.

De Wereldgezondheidsorganisatie waarschuwde eerder al voor een “infodemie” aan nepnieuws die de angst voor het virus aanwakkeren.

“We zien zogenaamde ‘oplossingen’ voor het virus die mensen er toe aanzetten geen medische hulp te zoeken indien ze symptomen hebben of zichzelf en hun omgeving op een andere manier in gevaar brengen. Zo zagen we bijvoorbeeld een post voorbij komen waarin mensen werden geadviseerd bleek te drinken”, vertelde Zuckerberg. “Dat soort berichten brengen de maatschappij gigantische schade toe.”

Social distancing

Volgens Zuckerberg moet het informatiepunt de plek worden waar mensen meer leren over social distancing en waarom het belangrijk is dat ze dit advies ook echt opvolgen. “We moeten echt zorgen dat mensen dat advies serieus nemen”, zei de Facebook-oprichter.

Lees ook op Business Insider

Het informatiepunt zal constant worden ververst met informatie van bronnen zoals het Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention en de Wereldgezondheidsorganisatie.

Lees meer: