• Vastgoedreus Evergrande heeft eindelijk langverwachte rentebetalingen gedaan.
  • Het bedrag van 83,5 miljoen dollar had eigenlijk al op 23 september betaald moeten zijn.
  • Door alsnog aan de betaling te voldoen, wordt het bedrijf niet officieel als wanbetaler bestempeld.

Het Chinese vastgoedconcern Evergrande heeft vrijdag langverwachte rentebetalingen gedaan, melden Chinese staatsmedia. Bronnen bevestigen aan persbureaus Reuters en Bloomberg dat het geld enkele dagen voor de deadline van 23 oktober inderdaad is overgemaakt.

Het bedrijf miste in de afgelopen weken drie deadlines voor rentebetalingen op leningen die eigenlijk al op 23 september betaald hadden moeten zijn. Het concern had tot uiterlijk zaterdag 23 oktober de tijd om de rente op een van deze leningen te betalen. Het gaat om een bedrag van 83,5 miljoen dollar dat volgens Chinese staatsmedia is overgemaakt, wat ervoor zorgt dat het bedrijf niet officieel als wanbetaler wordt bestempeld.

Lees ook: Problemen bij vastgoedreus Evergrande op dit moment geen risico voor Chinese economie, denkt IMF

Evergrande kampt met een schuldenlast van ruim 260 miljard euro. Donderdag verloor het bedrijf op de beurs in Hongkong meer dan 11 procent aan waarde toen bleek dat een geplande overname niet doorging.

Op de beurs in Hongkong ging het aandeel Evergrande vrijdag 3,5 procent vooruit. Beleggers reageerden opgelucht op het nieuws dat het Chinese vastgoedconcern toch net op tijd een langverwachte rentebetaling op één van zijn leningen heeft gedaan.

Er wordt gevreesd dat als Evergrande omvalt dit een domino-effect kan veroorzaken in de Chinese vastgoedwereld. Twee andere Chinese vastgoedontwikkelaars misten de afgelopen tijd al deadlines voor het aflossen van schulden. De Chinese overheid en de centrale bank van het land zeggen ervoor te zullen zorgen dat eventuele faillissementen geen bedreiging vormen voor het hele financiële systeem.

LEES OOK: 3 redenen waarom de groei van China dramatisch kan vertragen, net als Japan in de jaren ’90 overkwam