Bij maaltijdbezorger Deliveroo aangesloten restaurants kunnen soms nauwelijks nog aan de groeiende vraag voldoen. Daarom bouwt Deliveroo nu twee eigen containerkeukens in Amsterdam – zogeheten Rooboxes – meldt Het Financieele Dagblad.

Het gaat om tot keuken omgebouwde containers waar exclusief voor de bezorging wordt gekookt. De bij Deliveroo aangeloten restaurants hebben geen eigen bezorgers in dienst en kookten tot voor kort alleen voor gasten in het restaurant zelf.

De twee containerkeukens komen op het terrein van de RAI en zijn relatief goedkoop, zegt managing director Philip Padberg van Deliveroo Nederland tegen het FD:

“Het stelt de aangesloten restaurants in staat tegen lage kosten hun capaciteit aanzienlijk uit te breiden […] De horeca in Amsterdam zit redelijk op slot. Nieuwe locaties zijn duur en moeilijk te vinden. Deze oplossing is beter voor de marges van het restaurant en dat moet zich uiteindelijk vertalen in lagere prijzen voor consumenten.”

Hoeveel de restaurants moeten betalen om gebruik te maken van een Roobox wil Padberg niet zeggen. Deliveroo is naast in Amsterdam ook actief in Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Haarlem. Het is nog niet duidelijk of daar ook Rooboxes komen.

Op de markt voor maaltijdbezorging is een ware veldslag gaande. Zo zorgde Takeaway (het moederbedrijf van thuisbezorgd.nl) voor dé beursgang van het jaar door ruim 300 miljoen euro op te halen.

Ook het Duitse Foodora bezorgt in steeds meer Nederlandse steden met fietskoeriers. En afgelopen september is in Amsterdam ook Ubereats van start gegaan, met bezorgers op de fiets of scooter.

LEES OOK: 14 producten waar suiker in zit, al zou je dat misschien niet verwachten