Techmiljardair Elon Musk is de op één na rijkste persoon ter wereld…en een workaholic. De CEO van onder meer Tesla en ruimtevaartbedrijf SpaceX zei deze week tegen de Amerikaanse tv-zender CNBC dat hij vrijwel het hele jaar door werkt.

In antwoord op een vraag of medewerkers van Tesla en SpaceX elke dag naar kantoor moeten komen, zei Musk dat hij “zeven dagen per week” werkt, maar dat hij dat “niet van anderen verwacht.” Musk zei ook dat thuiswerken “moreel fout” is.

“Het aantal dagen per jaar dat ik geen serieuze werkzaamheden verricht? Dat zijn er waarschijnlijk twee of drie”, zei Musk tegen CNBC.

Hij gaf ook aan zo’n zes uur per nacht te slapen. “Dat is niet slecht, ik dacht dat het minder zou zijn”, zei interviewer David Faber. Daar antwoordde Musk op: “Ik heb geprobeerd korter te slapen, maar hoewel ik toen meer uren wakker was, kreeg ik minder voor elkaar. En ik krijg hoofdpijn als ik minder dan zes uur slaap.”

De obsessie van Musk om lange werkdagen te maken is regelmatig in het nieuws. Nadat hij in oktober 2022 het chatplatform Twitter overnam, zei Musk tegen de BBC dat hij op een bank sliep in de bibliotheek van het hoofdkantoor van het bedrijf in San Francisco.

In augustus 2018 schreef The Guardian dat Musk 120 uur per week werkte om de productie van Tesla Model 3 op stoom te houden. Het ging zelf zo ver dat hij onder zijn bureau sliep.

In hetzelfde jaar zei hij tegen The New York Times dat hij zijn verjaardag had doorgebracht op het kantoor van Tesla. "De hele avond lang, zonder vrienden, helemaal niks", vertelde hij tegen de krant.

LEES OOK: Excuses Elon Musk aan werknemer met handicap toont totale chaos bij HR-afdeling van Twitter