• Elon Musk zegt dat de volgende civiele missie van SpaceX een beter toilet zal hebben.
  • SpaceX voltooide vorige week met succes zijn eerste volledig civiele missie, Inspiration4.
  • Musk zegt op Twitter dat er “uitdagingen” waren met het toilet, zonder hierover verder uit te wijden.

Elon Musk zegt op Twitter dat SpaceX van plan is om de voorzieningen voor zijn volgende civiele ruimtevlucht te upgraden, waaronder het toilet.

De Inspiration4-bemanning, bestaande uit vier niet-astronauten, steeg vorige week woensdag op aan boord van het SpaceX’s Crew Dragon-ruimtevaartuig. Ze landden zaterdagavond weer op aarde.

Elon Musk tweette maandag dat hij de bemanning persoonlijk in Florida had ontmoet. Vervolgens beantwoordde hij vragen van Twitter-gebruikers over de plannen van het bedrijf voor de volgende missie.

In reactie op een gebruiker zei Musk dat de volgende vlucht “verbeterde toiletten” zou hebben. Hij voegde eraan toe: “We hadden een aantal uitdagingen met deze vlucht.”

De miljardair ging niet in op wat deze uitdagingen waren, of hoe de toiletten precies worden geüpgraded.

Jared Isaacman, een van de passagiers op Inspiration4, vertelde Insider in juli dat het toilet voor Crew Dragon zich boven in het ruimtevaartuig bevindt en voorzien is van een glazen koepel. Dat betekent dat bemanningsleden een 360-gradenuitzicht hadden tijdens het doen van de behoefte.

"Het is niet veel privacy, maar je hebt wel een soort privacygordijn dat over de bovenkant van het ruimtevaartuig heen gaat. Zodoende kun je je toch nog een beetje afzonderen van alle anderen", zegt Isaacman.

Isaacman voegt eraan toe dat het leren gebruiken van het toilet op het ruimteschip deel uitmaakte van de strenge training van de burgerastronauten.

SpaceX Crew Dragon-ruimteschip met een glazen koepel of "cupola" op de neus - met daarin het toilet. Afbeelding: SpaceX
SpaceX Crew Dragon-ruimteschip met een glazen koepel of "cupola" op de neus - met daarin het toilet. Afbeelding: SpaceX

Musk vertelde ook dat de volgende vlucht een kleine oven en wifi van Starlink aan boord krijgt.

Tijdens de afgelopen vlucht moest de bemanning het doen met meegebrachte koude pizza. Terwijl de burgers in de ruimte waren, hadden ze gesprekken met Musk en acteur Tom Cruise.

LEES OOK: NASA-video toont de krappe ruimtes waarin de 4 passagiers in het ruimteschip van SpaceX verblijven – en dat 3 dagen lang