• De futuristische conceptauto ‘The Prophecy’ van Hyundai heeft de designprijs ‘Red Dot Ward 2020’ gewonnen.
  • De elektrische auto doet met zijn strakke ontwerp denken aan een kruising tussen een Tesla en een Porsche 911.
  • Het stuur is vervangen door twee joysticks, zodat de bestuurder in een verre toekomst comfortabel achterover leunend de auto kan bedienen.

Hyundai heeft de Red Dot Award 2020 gewonnen voor zijn conceptauto ‘The Prophecy’. Het design voor de elektrische auto won de prijs als “Best of the Best” in de categorie mobiliteit en transport. 

Anders dan bij de meeste andere conceptauto’s zal er van de prijswinnende Prophecy ook daadwerkelijk een versie in productie worden genomen, zei een Hyundai-bestuurder in april tegen Auto Express

“Er komt na de productieversie van het 45-concept ook een productieversie van de Prophecy”, zei SangYup Lee, de vicepresident van Hyundai en hoofd van het Hyundai Global Design Center. “De 45 is geïnspireerd op de jaren ’70, maar in een moderne mainstream SUV-stijl. De Prophecy vindt zijn inspiratie in het gestroomlijnde tijdperk van de jaren ’30.”

Hyundai presenteerde het concept van de Prophecy in maart met een gelikte video, nadat de jaarlijkse autoshow van Genève vanwege het coronavirus was afgelast.

De auto is elektrisch en zelfrijdend. Het stuur is vervangen door twee joysticks, zodat de bestuurder achterover kan leunen en “vanuit een comfortabele positie” de auto kan bedienen.

De productieversie zal, zoals gebruikelijk, behoorlijk verschillen van het concept. Maar als de auto die uiteindelijk van de lopende band zal rollen ook maar enigszins lijkt op de Prophecy zoals die nu gepresenteerd is, dan ziet de toekomst er goed uit.

De auto heeft veel weg van Tesla Model 3 en de Porsche 911 met zijn strakke vorm en fastback, al draaft Hyuandai wel erg door met ronkende taal in het persbericht. Daarin wordt de Prophecy omschreven als “sensueel en wellustig” en wordt gerept over de “emotionele band tussen mens en auto”. Maar de Prophecy is hoe dan ook verbazingwekkend. 

Lees ook op Business Insider

Bekijk de slideshow om een idee te krijgen van hoe de productieversie eruit kan komen te zien.

De prijswinnende conceptauto Prophecy van Hyundai

Lees hier meer nieuws over elektrische auto’s: