De elektrische auto Lucid Air heeft een aantal eigenschappen waar zelfs de grootste Tesla-fan van onder de indruk zal zijn.

De luxe elektrische auto heeft volgens Lucid een actieradius van 832 kilometer, een topsnelheid van 320 kilometer per uur en trekt in 2,5 seconden op van 0 tot 100 kilometer per uur.

De Lucid Air wordt naar verwachting vanaf volgend jaar geleverd.

Tesla heeft de afgelopen jaren een zeer sterke positie opgebouwd op de markt voor elektrische auto’s, vooral met de luxe sedan Model S en de middenklassevariant Model 3.

Klassieke autoconcerns zoals Volkswagen zijn inmiddels bezig met een inhaalrace, maar die moet nog zijn beslag krijgen. Ook hebben diverse startups aangekondigd de komende jaren elektrische auto’s op de markt te brengen.

Komende maand presenteert Lucid Motors de Air sedan. Wat betreft de actieradius, het ontwerp en het interieur heeft de Lucid Air vele eigenschappen die hem op het niveau van de luxe Tesla Model S kunnen brengen.

Dat Lucid de concurrentie met Tesla wil aangaan is geen verrassing, want CEO Peter Rawlinson werkte voordat hij naar Lucid Motors overstapte bij Tesla en was daar betrokken bij de ontwikkeling van Model S.

Bekijk hier de 11 meest bijzondere eigenschappen van de Lucid Air:


De Lucid Air wordt in september officieel gepresenteerd, na jaren van ontwikkeling en de nodige probleempjes tijdens de coronapandemie.

Foto: Lucid Motors

De strak vormgegeven elektrische auto is zonder enige twijfel een serieuze uitdager van de Tesla Model S.

Foto: Lucid Motors

De Lucid Air gaat meer dan 100.000 dollar kosten, terwijl de vanafprijs van de Model S 75.000 dollar bedraagt.


Lucid Motors heeft de Air volgestopt met coole snufjes en eigenschappen die kunnen helpen het vlaggenschip van Elon Musk naar de kroon te steken.

Foto: Lucid Motors

Ten eerste zegt Lucid dat de Air een actieradius heeft van 832 kilometer, dat is ruim 160 kilometer meer dan die van de Model S Long Range. De claim van Lucid moet nog wel bevestigd worden door onafhankelijke tests.

Foto: Lucid Motors

Als de actieradius inderdaad meer dan 800 kilometer bedraagt, zal de Lucid Air met afstand het grootste bereik hebben van alle elektrische auto’s die tot nu toe op de markt zijn verschenen.

Foto: Lucid Motors

Ook zegt Lucid dat de Air met bepaalde opladers in 20 minuten tijd bijna 500 kilometer aan bereik kan toevoegen.

Foto: Lucid Motors

De Lucid Air trekt in 2,5 seconden op van 0 naar 100 km per uur.

Foto: Lucid Motors

De topsnelheid bedraagt volgens de autobouwer meer dan 320 kilometer per uur. Dat is het terrein van supercars.

Foto: Lucid Motors

Die indrukwekkende specificaties worden mede mogelijk gemaakt door het volgens Lucid meest aerodynamische ontwerp van een luxe auto dat er is.

Foto: Lucid Motors

Met zijn dubbele motor kan de Lucid Air in de all-wheel-drive-stand liefst 100 pk leveren.

Foto: Lucid Motors

De auto rijdt op luchtvering, waardoor hij volgens Lucid comfortabel is en soepel de bochten doorgaat.

Foto: Lucid Motors

CEO Peter Rawlinson van Lucid zegt tegen Business Insider dat de Air ruimer is van binnen dan een Tesla Model S, Porsche Taycan of Mercedes-Benz S-Class.

Foto: Lucid Motors

Hoewel er in de standaarduitvoering van de Air ruimte is voor drie mensen achterin, biedt Lucid ook de mogelijkheid van twee extra inklapbare stoelen aan.

Foto: Lucid Motors

Het dak van de Air is grotendeels van glas gemaakt.

Foto: Lucid Motors

Hij ziet er sterk vergelijkbaar uit met een Tesla, maar er is toch meer ‘air’ te zien.

Foto: Lucid Motors

Net als de auto’s van Tesla kan de Lucid Air draadloos softwareupdates ontvangen.

Foto: Lucid Motors

Dat betekent dat Lucid in de loop der tijd nieuwe snufjes en rijhulp kan toevoegen.

Foto: Lucid Motors

Naar verwachting presenteert Lucid de productieversie van de Lucid Air op 9 september en kan hij vanaf volgend jaar aan klanten geleverd worden.

Foto: Lucid Air. Source: Lucid Motors

Tot nu toe heeft geen enkele startup voor elektrische auto’s met succes de concurrentie met Tesla aan kunnen gaan. Het is nog afwachten of Lucid dat wel kan.

Foto: Lucid Motors

Lees hier meer nieuws over elektrische auto’s: