• Als het je droom is ooit de nacht op een privé-eiland door te brengen, dan kan Airbnb die droom waarmaken.
  • Er zijn vakantiehuizen op privé-eilanden te huur die goedkoper zijn dan een hotelovernachting.
  • Voor minder dan 300 euro kun je onder andere op eilanden op de Filipijnen, bij Honduras en bij Venetië terecht.

Hoewel de coronapandemie vrijwel elke uithoek van de wereld heeft geraakt, zijn er nog een paar idyllische plekken waar je voor een tijdje kan ontsnappen aan de realiteit.

Als je ooit gedroomd hebt van grote stukken ongerept strand, koraalriffen en tropische landschappen kan je voor heel veel geld, maar soms ook voor heel schappelijke prijzen, een heel eiland voor jezelf afhuren.

Airbnb heeft honderden privé-eilanden in de aanbieding in allerlei verschillende prijsklassen. Dit zijn vijf privé-eilanden die je voor minder dan 300 euro kunt afhuren.


Een landelijk privé-eiland net buiten Venetië in Italië

Foto: Airbnb
Foto: Airbnb

Dit privé-eiland ligt in Cavallino in Italië en biedt met zeven slaapkamers ruimte aan maximaal 16 gasten.

Er staat een zalmkleurige villa met Italiaanse flair op dit in de lagune van Venetië gelegen eiland. De villa ligt tussen het natuurlijk schoon en kent niet de drukte van het het centrum van Venetië. Maar je kan wel makkelijk op en neer van het eiland naar de kust.

Prijs: 69 euro per nachtEen Ierse cottage op een eiland vlakbij Galway

Foto: Airbnb
Foto: Airbnb

Dit geweldige plekje ligt in County Galway in Ierland en biedt ruimte voor zes personen. Het is misschien niet zo'n typisch Caribisch eiland, maar geeft wel dat rustieke eilandgevoel en heeft ook een mooie stenen plek om vuur te maken.

De luxe accommodatie is maar vijf minuten varen met de boot, die wordt geleverd door de verhuurders uit Kenny Bay, vlakbij Lough Corrib. 

Prijs: 209 euro per nacht


16-hectare privé-eiland in Honduras

Foto: Airbnb
Foto: Airbnb

Dit privé-eiland in het Hondurese Cayo Fort Morgan is een ander goed bewaard geheim van Airbnb.

Het privé-eiland, onderdeel van de Bay eilanden, is 16 hectare groot en je kunt er tot 16 gasten ontvangen. 

Wat je er zoal kunt doen: de dag op het witte strand doorbrengen of in je hangmat liggen op het terras naast het water. En alsof dat nog niet voldoende is: maaltijden en watersportactiviteiten zijn bij de prijs inbegrepen.

211 euro per nacht.


Een all-inclusive tropisch eiland voor de kust van Belize

Foto: Airbnb
Foto: Airbnb

Wil je romantisch én lekker afgelegen met z'n tweeën? Dan is dit privé-eiland voor de kust van Belize in het Stann Creek District misschien wat voor jou.

Maar als je iets luxueus verwacht, dan is dit misschien niet de goede keuze. Dit is een tropisch toevluchtsoord - bereid je dus maar voor op een avontuur in de wildernis. Alhoewel. Het eiland heeft een bar die dagelijks lunch en diner verzorgt. Maaltijden zijn bij de prijs inbegrepen.


Een paradijselijk eiland met hagelwitte stranden in de Filippijnen.

Foto: Airbnb
Foto: Airbnb

Wie dit privé-eiland in het Filipijnse El Nido met 15 vrienden boekt, waant zich in een Bounty-reclame. Witte stranden, omzoomd met groen bos en tropische flora. Een indrukwekkende villa in felle kleuren completeert het plaatje, dagelijks wordt ontbijt, lunch en diner verzorgd.

Lees meer over reizen: