• De in juli geopende ‘Marble Arch Mound’ in Londen had veel mensen naar het winkelgebied moeten lokken, maar bezoekers kraken het project af.
  • De projectleider nam ontslag toen de kosten opliepen tot ruim 7 miljoen euro, zo’n 3,1 miljoen euro meer dan begroot.
  • Het lokale bestuur zegt dat de kunstmatige heuvel “nog niet klaar was voor bezoekers” toen hij open ging.

Het gaat allemaal niet echt volgens plan met de ‘Marble Arch Mound’, die is ontworpen door het Rotterdamse architectenbureau MVRDV.

De 25 meter hoge kunstmatige heuvel in het midden van Londen had 280.000 bezoekers naar het winkelgebied moeten lokken, na de vanwege de coronapandemie ingezakte verkopen.

Maar al gelijk na de opening maakten bezoekers het project belachelijk. Zo vergeleek iemand de heuvel met het eerste level van Mario 64, een computerspel uit 1996. Een ander noemde de ‘Mound’ een begroeide drol.

Nadat de kosten helemaal de pan uit rezen naar omgerekend meer dan 7 miljoen euro (ruim 3 miljoen euro meer dan begroot) nam de projectleider ontslag. Oppositiepartij Labour noemt de ‘Mound’ een verspilling van belastinggeld.

Ik wilde het prestigeproject zelf bekijken om te oordelen of het echt zo tegenviel als mensen zeggen.

Ik bracht een bezoek aan de ‘Mound’ in Londen


LEES OOK: Amerikaanse rapper T.I. bracht een ‘phenomenal time’ door op een Amsterdams politiebureau nadat hij door rood licht reed op de fiets