Nederlanders die ‘m hebben besteld moeten nog even wachten.

Toch was de Tesla Model 3 maandagavond al te zien op de openbare weg.

Business Insider Nederland spotte het rijdende exemplaar op eigen bodem op de A2 bij Breukelen.

Het is een van de eerste modellen in Nederland. Slechts een keer eerder werd het voertuig (met Nederlands kenteken) gespot, volgens Autoweek.

Het blijkt te gaan om de wagen van You You Xue, een Tesla-fan die als één van de eersten ter wereld zijn bestelde Model 3 mocht ophalen.

Hij besloot al snel om met de auto een roadtrip door Noord-Amerika te maken om het model aan mensen met een reservering in de VS en Canada te laten zien en te laten proefrijden. Die reis is inmiddels aardig uit de hand gelopen.

Op zijn sociale media benadrukt de autoliefhebber dat hij niet wordt gesponsord door Tesla, maar dat hij het van donateurs moeten hebben voor zijn wereldreis.

Dankzij de productieproblemen van de Model 3 is You You's roadtrip dé manier voor toekomstige eigenaren om het model buiten Californië te zien.

Nederlanders die de auto hebben besteld moeten nog even wachten, begin 2019 beginnen pas de Model 3-leveringen in Europa.

Productieproblemen Tesla Model 3

Tesla is niet failliet, zoals topman Elon Musk op 1 april grapte, maar de druk op de Californische maker van elektrische auto’s is groot.

Zo bleek onlangs nog dat de productiedoelstelling voor de nieuwe Model 3, de eerste elektrische auto van Tesla voor de middenklasse, niet is gehaald. Het Amerikaanse bedrijf vervaardigde afgelopen week 2.020 elektrische voertuigen van dat model.

Tesla had eerder aangegeven dat dat er aan het einde van het eerste kwartaal 2.500 per week moesten zijn. Er werden in het eerste kwartaal in totaal 9.766 Model 3’s gebouwd.

LEES OOK: Tesla zit in de problemen omdat robots te veel doen in de fabrieken en mensen te weinig controle hebben