Topman Elon Musk van de maker van elektrische auto’s heeft een 1 aprilgrap uitgehaald, waarin hij twitterde dat Tesla failliet is gegaan.

Ondanks een enorme uitverkoop van paaseieren kon het bedrijf niet overeind worden gehouden, grapte Musk in zijn tweet.

Musk verstuurde ook een foto waarin hij bewusteloos tegen een Tesla 3 aanhing, omringd door flessen ’teslaquilla’ met sporen van gedroogde tranen op zijn wangen.

Tesla heeft op de aandelenbeurs een zeer slechte tijd achter de rug met een koersval van meer dan een vijfde in maart. Dat kwam door zorgen over productievertragingen bij de Tesla 3, een negatief rapport van kredietbeoordelaar Moody’s over het bedrijf en het dodelijke ongeval met een Tesla in Californië.

De grap van Musk lijkt niet al te goed te zijn gevallen bij beleggers. Maandag daalde het aandeel Tesla op de beurs met bijna 4 procent.

Volgens analisten van adviesbureau Berstein is één van de problemen bij de productievertraging van de Model 3 dat Tesla bij de finale assemblage te zwaar heeft ingezet op het gebruik van robots.

Het rapport van Bernstein signaleert dat 's werelds beste automakers, de Japanners, automatisering in de eindfase proberen te beperken omdat het "duur is en statistisch gezien een negatieve invloed heeft op de kwaliteit." De Japanse aanpak is om eerst het proces op orde te krijgen en daarna te kijken waar je robots kunt inzetten. Precies het tegenovergestelde wat Musk doet.

LEES OOK: Tesla zit in de problemen omdat robots te veel doen in de fabrieken en mensen te weinig controle hebben