• Startup Alleo haalt 5 miljoen euro op bij investeerders voor een dienst waarbij medewerkers zelf hun secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen bepalen.
  • Alleo, tot voor kort bekend als YourCampus, heeft grote klanten, zoals online supermarkt Picnic en uitzender YoungCapital.
  • Het bedrijf haalde tot dusver ruim 8 miljoen euro aan groeifinanciering op.
  • Lees ook: Op dit platform kun je als werknemer zelf je secundaire arbeidsvoorwaarden kiezen

Startup YourCampus haalt 5 miljoen euro aan groeifinanciering op bij investeerders en verandert zijn naam in Alleo. Dat maakt het techbedrijf maandag bekend.

Alleo biedt een app waarop medewerkers van bedrijven zelf hun secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen samenstellen. De één wil een abonnement op de sportschool, terwijl de ander liever een fiets van de zaak heeft, is het idee.

Bedrijven zoals online supermarkt Picnic, vermogensbeheerder Van Lanschot Kempen, uitzendbureau YoungCapital en hotellier Van der Valk zijn afnemer bij Alleo. Gezamenlijk zijn alle klanten goed voor 100.000 werknemers, die aldus gebruikmaken van de dienst.

Alleo haalde tot dusver ruim €8 miljoen aan groeifinanciering op

De geldronde wordt geleid door Mediahuis Ventures, de investeringstak van het Belgische mediaconcern dat in Nederland onder meer De Telegraaf en NRC bezit. Ook geldschieters die al eerder in Alleo investeerden, doen mee aan de nieuwe financieringsronde. Het gaat hierbij om durfinvesteerder Newion, ondernemerscollectief het Dutch Founders Fund en publieke investeerder ROM InWest.

Alleo meldt tot dusver ruim 8 miljoen euro aan financieringen te hebben binnengehaald. Het bedrijf haalde in 2021 een half miljoen euro op bij geldschieters en het jaar erop 2,7 miljoen euro.

De startup zal een groot deel van zijn financiering inzetten om verder uit te breiden in Duitsland. In dit land stelt het bedrijf nu zo'n twintig afnemers te hebben. Ook wil de startup inzetten op het verder ontwikkelen van zijn product en het uitbreiden van zijn algehele klantenbestand.

Startups doen goede zaken bij geldschieters in 2024

Investeringen in Nederlandse startups zaten in het eerste kwartaal van dit jaar over de gehele linie in de lift. Nederlandse startups wisten ruim 1 miljard euro op te halen, wat neerkwam op het hoogste bedrag in twee jaar tijd, bleek begin deze maand uit onderzoek van een trits startup-organisaties.

De onderzoekers verwachten dat een "groeifase aangevangen" is, vanwege "het uitzicht op meer stabiliteit en verlaging van rente, verwachtingen rond beursgangen en strategische acquisities, en de grote hoeveelheid beschikbare fondsen voor investeringen die het ecosysteem weet te absorberen".

LEES OOK: Wat doe je als werkgever, als een werknemer aankomt met aanbod van een ander bedrijf? 3 dingen zijn essentieel