Prince was absoluut geen standaard investeerder.

Bij een inventarisatie van het vermogen van de muzieklegende door Bremer Trust, blijkt dat de Purple Rain-zanger geen aandelen of obligaties had, maar wel een flink aantal goudbaren.

Prince die in april overleed aan een overdosis had 67 goudbaren van 10 ounce (283,5 gram) in bezit met een gezamenlijke waarde van ruim 836.000 dollar, blijkt uit een verklaring die is ingediend bij de rechtbank van Minnesota.

Het is niet duidelijk wanneer Prince het goud heeft gekocht, maar de prijs is gestegen van minder dan 300 dollar per ounce in 2000 naar meer dan 1800 dollar per ounce in 2011. Inmiddels is de prijs per ounce weer gedaald naar 1180 dollar.

Naast het goud had Prince ook flink wat vastgoed in bezit met twaalf verschillende stukken land die in totaal een waarde van zo’n 25,5 miljoen dollar vertegenwoordigden en 28.000 dollar op vier verschillende bankrekeningen.

Prince had ook nog 55.000 dollar aan cash dat niet te herleiden was naar een bankrekening.

Bremer Trust moet nog vaststellen wat de waarde is van de rest van de bezittingen van Prince, zoals zijn nog niet uitgebrachte nummers, kunstwerken en muziekinstrumenten.