Geen koe zo bont of er zit wel een vlekje aan. En dat geldt natuurlijk helemaal voor de Amerikaanse president Donald Trump.

Volgens welingelichte bronnen laat de president tweets over hem die hij leuk vindt uitprinten zodat hij ze kan ondertekenen en naar de afzender kan terugsturen.

Matt Gaetz, een Republikeinse afgevaardigde uit Florida, zegt tegen Politico dat nadat Trump één van zijn tweets had geliket, hij kort daarop de geprinte tweet plus presidentiële handtekening per post ontving op zijn adres in de stad Washington. Gaetz heeft de print ingelijst en aan de muur gehangen.

Volgens Politico, dat van meer dan tien huidige en voormalige functionarissen en bronnen dicht bij het Witte Huis informatie krijgt over Trumps doen en laten, print de president niet alleen tweets, maar doet hij wekelijks hetzelfde met kranten en tijdschriften.

Een bron vertelde Politico dat wanneer Trump een positief artikel over zichzelf of zijn medestanders leest, en hij dat artikel wil delen, hij geen hyperlink gebruikt. In plaats daarvan gebruikt hij een zwarte markeerstift om het artikel te ondertekenen of van commentaar te voorzien, voordat een werknemer het stuk op de bus doet.

Ook Scott Pruitt, een oud-werknemer van het Agentschap voor Milieubescherming, ontving een kopie van een artikel dat over hem ging in de Weekend Standard. Volgens Politico, dat het bewuste knipsel in bezit heeft, is het stuk door Trump ondertekend en voorzien van het volgende commentaar: “Scott. Goed verhaal. Jij snapt het!”

“Hij is geen fan van The New York Times of The Washington Post, maar hij slaat ze nooit over”, zegt een andere bron tegen Politico. “En als hij een dag overslaat, legt hij ze in een doos om ze de volgende dag te lezen.”

Lees ook op Business Insider

Een ander voormalige functionaris zei tegen Politico: “Hij zit bijvoorbeeld echt 12 uur lang achter elkaar in Air Force One zich door een stapel kranten heen te werken. Het was verbijsterend hoe gedreven hij met zijn kranten bezig was.”

Lees meer over Donald Trump: