• Donald Trump is jaloers op zijn schoonzoon Jared Kushner die een miljoenenvoorschot kreeg voor zijn boek, meldt CNN.
  • De voormalig president is ook bezorgd dat Kushner te veel eer opeist voor de prestaties van zijn regering.
  • Trump heeft zelf al interviews gegeven voor 17 boeken die nog moeten verschijnen, maar heeft nog geen boekendeal gesloten.

Voormalig president Donald Trump is jaloers op zijn schoonzoon Jared Kushner, die een miljoenendeal heeft gesloten voor een boek over zijn werk als adviseur in het Witte Huis, meldt CNN.

Kushner heeft een overeenkomst getekend met Broadside Books voor een nog titelloos boek dat in 2022 moet verschijnen. Daarin zal Kushner al het werk beschrijven dat hij heeft gedaan voor de regering-Trump. Van zijn bijdragen aan het strafrechtbeleid tot de prominente rol die hij heeft gespeeld als bemiddelaar bij het sluiten van vredesakkoorden in het Midden-Oosten.

Volgens CNN hebben Kushner en zijn vrouw Ivanka Trump, die ook diende als Witte Huis-adviseur, steeds meer afstand genomen van de voormalig president en maken ze geen deel meer uit van zijn kleine kring van topadviseurs. Trump vindt Kushner “verdacht” en is ook bezorgd dat zijn schoonzoon overdreven veel eer op gaat eisen voor de prestaties van zijn regering.

Uit voorpublicaties van de binnenkort te verschijnen boeken “Nightmare Scenario” en “Frankly, We Did Win This Election” blijkt ook al hoe de spanningen tussen Trump en Kushner hoog opliepen tijdens het laatste jaar van zijn presidentschap.

Trump gaf Kushner overal de schuld van. Zo verweet hij zijn schoonzoon dat het strafrechtbeleid van het Witte Huis hem niet hielp zwarte kiezers achter zich te krijgen en vond Trump ook dat Kushner niet goed leiding gaf aan het project om de Amerikaanse testcapaciteit te vergroten in de begindagen van de coronapandemie.

En hoewel Donald Trump al 22 interviews heeft gegeven voor 17 nog te verschijnen boeken over zijn presidentschap, heeft hij volgens Axios zelf nog geen boekendeal kunnen sluiten.

Trump stelde onlangs zelf dat hij "als een gek aan het schrijven is" aan "het boek der boeken" en dat hij "twee boekendeals heeft afgewezen."

Politico meldde echter dat geen van de vijf grote Amerikaanse uitgevers een aanbieding heeft gedaan voor de memoires van Trump en dat boekredacteuren aarzelen met hem samen te werken vanwege de vele leugens die hij verspreidt over de verkiezingen van vorig jaar en over zijn uitspraken die hebben geleid tot de bestorming van het Capitool.

Een prominente literaire agent zei tegen Politico dat een uitgever die overweegt een boek over Trump te publiceren "in een factcheck-nachtmerrie is beland" en dat een "exodus dreigt van medewerkers en andere schrijvers" in het onwaarschijnlijke geval dat er een deal gesloten wordt met de voormalige president

In een verklaring aan Politico laat Trump weten nog steeds open te staan voor samenwerking met uitgevers die hij eerder heeft afgewezen, terwijl hij tegelijkertijd een aantal van hen beledigde als "de grootste smeerlappen op aarde."

Lees hier meer nieuws over Donald Trump na zijn vertrek uit het Witte Huis: