• Donald Trump heeft zijn kort geleden gestarte blog verwijderd omdat, hij het niet leuk vond dat er de spot mee werd gedreven, zo meldt The Washington Post.
  • Het ‘socialemediaplatform’ moest hem in staat stellen contact te onderhouden met zijn aanhangers, nadat hij verbannen was van onder meer Twitter en Facebook.
  • Zijn blog trok echter slechts een klein publiek en heeft het nog geen maand volgehouden.

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn onlangs gestarte blog verwijderd, omdat hij boos was dat zijn blog slechts een klein publiek trok, vertelde een adviseur van Trump aan The Washington Post.

De persoon sprak op voorwaarde van anonimiteit om de plannen van Trump openhartig te bespreken, aldus de Amerikaanse krant.

De voormalig president gebruikte een blog, genaamd ‘From the Desk of Donald J. Trump’, veelal als vervanging van Twitter. Hij publiceerde er korte verklaringen waarin hij zijn loyale medestanders prees en Republikeinen aanviel die hem hadden ‘verraden’.

Het ‘socialemediaplatform’ moest hem in staat stellen contact te onderhouden met zijn aanhangers, nadat hij verbannen was van onder meer Twitter en Facebook. Zijn ballingschap heeft Trump te danken aan het ophitsen van zijn aanhangers in aanloop naar de bestorming van het Capitool in januari.

Aan de lancering van de blog ging een maandenlange mediacampagne vooraf. “Het zal sociale media compleet op z’n kop zetten. Iedereen zal willen zien wat president Trump precies doet”, zei Trump-adviseur Jason Miller in maart op Fox News.

Lees ook: Donald Trump heeft zijn ‘socialemediaplatform’ gelanceerd – en het is gewoon een blog

Weinig enthousiasme voor Trumps blog

Uit een analyse van NBC News bleek dat Trumps blog een veel kleiner publiek had dan zijn Twitter- en Facebook-accounts en dat er weinig interactie was met lezers.

Volgens NBC haalde het platform in de eerste week na de lancering iets meer dan 212.000 ‘engagements’, terwijl tweets van de voormalige president makkelijk honderdduizenden likes en retweets opleverden.  

Afgelopen woensdag zei Miller tegen CNBC dat het blog “niet zal terugkeren.” Hij voegde eraan toe dat het “slechts een aanvulling” was op de bredere inspanningen waar het mediateam van Trump aan werkt.

Het voormalige blog verwijst nu door naar www.donaldjtrump.com/alerts. Op de pagina staat een aanmeldoproep voor 'exclusieve updates’ van de ex-president.

Meer Trump? Bekijk ook deze stukken eens: