Premium content ophalen
  • Alex Svanenik is de oprichter van Nansen, een platform dat meer dan 100 miljoen accounts van gebruikers op het Ethereum-platform volgt en analyseert.
  • Svanenik vertelt tegen Insider dat de hoge transactievergoedingen Ethereum volgend jaar flink wat problemen kunnen bezorgen.
  • Ook benoemt hij zes alternatieve cryptoplatforms die daar komend jaar van kunnen profiteren.
  • Lees ook: Ether ligt op koers om de bitcoin ruimschoots te verslaan qua rendement in 2021

Het cryptoplatform Ethereum is een van de grote winnaars van 2021. De waarde van de bijbehorende cryptomunt ether, in omvang de op één na grootste cryptomunt, steeg dit jaar met bijna 440 procent.

Volgens analist Alex Svanevik is de groei van Ethereum deels te danken aan de opkomst van NFT‘s, ofwel unieke digitale eigendomscertificaten die worden vastgelegd op een digitaal logboek (blockchain). Ethereum was namelijk de eerste blockchain die hiermee digitale verzamelobjecten ondersteunde. Ether is ook een van de meest gebruikte cryptovaluta om NFT-transacties mee te doen.

“NFT’s zijn een van de grootste ontwikkelingen van 2021”, vertelt Svanevik aan Insider. “Ze zijn een grote drijfveer geweest om mensen naar de cryptomarkt te brengen – ook gebruikers die eerder niet veel op hadden met de ideologie achter cryptomunten zoals de bitcoin of het idee van decentrale platforms voor het doen van transacties.”

Premium content ophalen