Premium content ophalen
  • Met een zogenoemde ‘cold storage wallet’, ook wel hardware wallet genoemd, kun je je cryptovaluta buiten het bereik van hackers opslaan.
  • Vaak zijn het apparaatjes in de vorm van een usb-stick, waarmee je cryptobeleggingen zonder internetconnectie worden bewaard.
  • Business Insider behandelt de voor- en nadelen van de apparaatjes, alsook of je ze wel of niet nodig hebt.
  • Lees ook: 13 experts voorspellen wat er in 2022 met crypto gaat gebeuren

Uit onderzoek van financieel toezichthouder AFM blijkt liefst 1,2 miljoen Nederlanders cryptovaluta bezitten. En de kans is relatief groot dat digitale munten opgeslagen staan bij een handelsplatform. Dat is een logische keuze, maar niet per se de veiligste.

Zolang je handelt via een van de vele online handelsfora voor cryptomunten en je coins bij hen in opslag houdt, loop je het gevaar dat je niets overhoudt als ze gehackt worden. Dat is tegenwoordig een reëel risico omdat cryptobeurzen steeds vaker het doelwit zijn van hacks waarbij miljoenen euro’s gestolen worden.

Tel daarbij op dat digitale valuta op veel handelsplatformen niet echt van jou zijn, maar op naam staan van de handelaar die ze voor je beheert, en je hebt een vrij risicovolle combinatie.

Premium content ophalen