Donald Trump gaat samen met zijn zoon Donald Trump Jr. commentaar leveren op een bokswedstrijd aanstaande zaterdag.

Het gevecht is tussen Evander Holyfield en Vitor Belfort.

Vader en zoon Trump zullen die dag ook drie andere wedstrijden becommentariëren.

Voormalig president van de Verenigde Staten Donald Trump heeft een contract getekend om aanstaande zaterdag een bokwedstrijd tussen Evander Holyfield en Vitor Belfort te becommentariëren.

Hij en zijn zoon Donald Trump Jr. schuiven aan in het Hard Rock Hotel & Casino in Florida, om commentaar te leveren in de live ‘gamecast’ van in totaal vier gevechten, aldus de organisator van het boksevenement Triller Fight Club tegen de Amerikaanse sportzender ESPN.

“Ik ben dol op geweldige vechters en geweldige gevechten”, gaf Trump te kennen in een verklaring van Triller. “Ik kijk ernaar uit om beiden te zien komende zaterdagavond, en mijn gedachten langs de kant van de ring te delen. Dit speciale evenement wil je niet missen.”

Het commentaar van de Trumps is te zien op de pay-per-view-site FITE.tv, die eerder dit jaar werd overgenomen door het moederbedrijf van de Amerikaanse social media-app Triller.

Trump is een boksveteraan

Het is niet bepaald de eerste stap die de 75-jarige Donald Trump in de bokswereld zet. In de jaren ’80 en ’90 bemoeide hij zich met een aantal van ’s werelds grootste boksevenementen waarbij legendes als Mike Tyson betrokken waren.

Aankomende zaterdag staat voormalig kampioen zwaargewicht Holyfield (58) tegenover de voormalig UFC-kampioen lichtgewicht Belfort (44). Holyfield vervangt Oscar De La Hoya die COVID-19 opliep en het gevecht moest afzeggen.

Onder de andere gevechten op zaterdag zijn wedstrijden tussen Anderson Silva en Tito Ortiz en David Haye en Joe Fournier.

Lees meer over Donald Trump: