Voormalig president Donald Trump is verwikkeld in een reeks rechtszaken in de VS. Niettemin is Trump nog altijd vastbesloten in 2024 opnieuw een gooi te doen naar het Amerikaanse presidentschap.

Hoewel Trump zich op financieel gebied nooit echt een cryptofan heeft getoond, blijkt hij wel een slordige half miljoen dollar aan cryptovermogen te bezitten.

De nieuwssite Coindesk meldde maandag dat uit een officiële melding bij een ethische commissie van de Amerikaanse overheid blijkt, dat Trump via een Ethereum-wallet een half miljoen dollar aan cryptovermogen aanhoudt.

Het gaat om een uitvloeisel van een actie waarbij Trump eind vorig jaar NFT-plaatjes verkocht met afbeeldingen van hemzelf. Afgelopen april verkocht Trump een tweede serie NFT-plaatjes, maar die leverden op de secundaire markt minder op dan de eerste serie.

Eind 2021 was Melania Trump, de echtgenote van Donald, al actief op de NFT-markt. Ze presenteerde in december 2021 onder meer een digitaal kunstwerk genaamd 'Melania's Vision'. Het ging hierbij om (de digitale afdruk van) een aquarel van haar "kobaltblauwe ogen".

In januari 2022 onthulde Melania Trump ook haar 'Head of State'-collectie, die onder meer bestond uit de "iconische breedgerande" Hervé Pierre hoed, een aquarel-schilderij en een NFT-penning. 

LEES OOK: Melania Trump, de minst populaire First Lady ooit, zinspeelt op terugkeer naar Witte Huis: ‘Zeg nooit, nooit’