Openbaar aanklager Fani Willis, die twee jaar lang heeft onderzocht of oud-president Donald Trump en diens kompanen de wet hebben overtreden door te proberen de verkiezingsuitslag van 2020 in de Amerikaanse staat Georgia te kantelen in Republikeins voordeel, begint volgende week met haar zaak voor een grand jury. Dat heeft de Washington Post zaterdag gemeld.

De Republikeinse politicus Geoff Duncan, voormalig voorzitter van de Senaat van Georgia en plaatsvervanger van de gouverneur, is opgeroepen als een van de mogelijke getuigen. Hij zei op tv-zender CNN dinsdag onder ede een verklaring te zullen afgeven achter gesloten deuren.

“Ik ga zeker antwoord geven op alle vragen die me worden gesteld. Voor mij is dit een verhaal waarnaar moet worden geluisterd door Republikeinen én door Amerikanen. Laat de waarheid en niets dan de waarheid maar horen over Donald Trump’s acties en over de geselecteerde figuren om hem heen”, aldus Duncan.

George Chidi, een onafhankelijk journalist die eveneens is gedagvaard, liet via het twitterplatform X weten dat ook hij dinsdag geacht wordt te verschijnen voor de grand jury. De verwachting van deskundigen is dat deze zaak zal resulteren in verscheidene telastleggingen tegen de verdachten.

De woordvoerder van Willis heeft nog niet gereageerd op het WP-verzoek om commentaar.

LEES OOK: Zo kan Trump eenvoudig onder de 37 aanklachten rond het verdoezelen van geheime documenten uitkomen, volgens een voormalige openbaar aanklager in de VS