De ludieke dogecoin is nieuw leven ingeblazen met een verdubbeling van de marktwaarde, nadat techmiljardair Elon Musk vrijdag de overname van Twitter afrondde.

De op een meme geïnspireerde cryptomunt verdubbelde is sinds eind vorige week verdubbeld in waarde van ongeveer 7 dollarcent naar 14 dollarcent op woensdag.

Dinsdag kende de digitale munt nog een kleine opleving naar een niveau van 16 dollarcent nadat Musk een afbeelding tweette van een shiba inu-hond die een Twitter T-shirt draagt. Hij voegde er een knipogende emoji aan toe.

De shiba inu-hond staat symbool voor een aantal mememunten, waaronder de dogecoin.

De marktwaarde van de dogecoin bedraagt inmiddels zo’n 17 miljard dollar, volgens gegevens van CoinMarketCap. Dat komt neer op een toename van 7 miljard dollar in een week tijd. Daarmee is deze ludieke munt de op zeven na meest waardevolle cryptomunt ter wereld.

Musk is al langer fan van de dogecoin en gaf de munt meermaals een steuntje in de rug tijdens de piek in populariteit van crypto tussen 2020 en 2021. De recente opmars heeft te maken met speculatie dat Musk de ogecoin zou willen gebruiken voor microtransacties op Twitter.

Coinmarketcap

Andere grote cryptomunten laten de afgelopen dagen een rustiger koersverloop zien. De bitcoin is blijven hangen op en niveau van iets meer dan 20.000 dollar, terwijl cryptomunt ether rond de 1.550 dollar noteert 

LEES OOK: Elon Musk, de rijkste mens ter wereld, zegt dat hij de dogecoin steunt omdat mensen die ‘niet zo rijk’ zijn hem vragen dit te doen