De koers van de ludieke cryptomunt dogecoin is de afgelopen twee dagen met ongeveer 30 procent gestegen, nu de overname van Twitter door Elon Musk bijna is afgerond.

Cryptoliefhebbers hopen dat Musk de cryptomunt op het platform gaat integreren, bijvoorbeeld als betaalmiddel. Musk heeft beloofd de overname van 44 miljard dollar vrijdag af te ronden.

De koers van de dogecoin op 27 oktober 2022. Bron: Coinmarketcap.com
De koers van de dogecoin op 27 oktober 2022. Bron: Coinmarketcap.com

De aanstaand eigenaar van Twitter staat al langer bekend als groot fan van de oorspronkelijk als grap gecreëerde dogecoin. Hij zei in juni de cryptomunt te steunen omdat “mensen die niet zo rijk zijn” hem hebben gevraagd dogecoins te kopen en ondersteunen.

De hoop dat hij de cryptomunt een rol gaat geven op Twitter werd in het voorjaar gevoed door een tweet waarin de miljardair zich afvroeg of het mogelijk zou zijn om met dogecoin te betalen voor Twitter Blue-abonnementen. En vorig jaar tweette hij dat hij met de ontwikkelaars achter de dogecoin samenwerkt om de efficiëntie van het systeem te verbeteren.

De token wordt donderdagmiddag verhandeld tegen bijna 8 dollarcent. Begin deze week was dat nog ongeveer 6 dollarcent. De dogecoin piekte mei vorig jaar op meer dan 63 dollarcent.

LEES OOK: ‘Chaos’ verwacht bij Twitter na overname door Elon Musk, die het bedrijf tot de grond wil afbreken en wil ombouwen tot ‘alles app’