Techmiljardair Elon Musk is al geruime tijd enthousiast over de ludieke cryptomunt dogecoin. Die heeft sinds 2021 een nogal wilde rit gemaakt, waarbij tweets van Musk regelmatig invloed hebben gehad op de koers.

Tijdens de speculatieve manie van de coronapandemie steeg de dogecoin in korte tijd tot een recordniveau van 0,68 dollar, om vervolgens in fasen te imploderen tot het huidige niveau van 0,06 dollar.

Dinsdag zei Musk, die te gast was op het Qatar Economic Forum, dat hij de dogecoin momenteel ondersteunt, omdat mensen “die niet zo rijk zijn” hem dat hebben gevraagd, meldt persbureau Bloomberg.

Volgens de miljardairslijst van Bloomberg is Musk de rijkste persoon ter wereld met een vermogen van 220 miljard dollar, al is hij door met name de koersdaling van het aandeel Tesla dit jaar op papier wel 50 miljard dollar armer geworden.

“Ik ken gewoon veel mensen die niet zo rijk zijn die, weet je, me hebben aangemoedigd om dogecoins te kopen en te ondersteunen”, zei Musk in een interview met Bloomberg op het forum. “Ik reageer op die mensen.”

De vraag is uiteraard wat de huidige steun van Musk betekent voor particuliere beleggers die geld hebben verloren met de dogecoin. Sinds het piekniveau van mei 2021 is de dogecoin ongeveer 90 procent in waarde gedaald. Iedereen die boven het huidige koersniveau van ongeveer 6 dollarcent heeft gekocht, staat nog altijd in de min.

De dogecoin reageert vaak op opmerkingen van Musk. Afgelopen zondag steeg de munt 8,5 procent binnen 24 uur vanaf een nieuw dieptepunt, nadat Musk tweette dat hij de meme-token zou blijven ondersteunen te midden van een grote uitverkoop van cryptovaluta.

De dogecoin werd bedacht als een grap in 2013, maar kreeg door de jaren heen een bredere schare fans. Dat komt mede door de tweets van bekende personen en investeerders als Musk, Mark Cuban, en Snoop Dogg.

Lees ook: Wat is de toekomst van dogecoin nu Elon Musk Twitter heeft gekocht? 5 crypto-experts bespreken de potentie voor gebruik in de echte wereld

Afgelopen werd Musk overigens aangeklaagd voor een bedrag van 258 miljard dollar door een belegger in dogecoins die hem beschuldigde van het spelen van een “piramidespel” met de dogecoin.

LEES OOK: Elon Musk slaat om zich heen in de media: een teken dat het niet goed gaat met Tesla?