Martin Garrix  is door het Britse muziekblad DJ Mag uitgeroepen tot de populairste dj ter wereld. Dit is het tweede jaar op rij.

“Onwijs bedankt dat jullie me sinds dag een hebben gesupport. Wat een bizarre ‘rollercoaster ride’ is het geweest”, aldus Martin Garrix naar zijn fans.

De lijst staat, net als voorgaande jaren, weer vol met Nederlanders: Naast Garrix staan er 5 Nederlanders op de lijst, die allemaal miljoenen per jaar verdienen met hun shows en tracks.

De prijs van DJ Mag is overigens niet onomstreden. Het gaat namelijk niet om een vakjuryprijs en ook wordt er niet gekeken naar bijvoorbeeld het aantal streams of verkoopcijfers, maar er kan gestemd worden door het publiek.

Jaarlijks brengen er zo’n miljoen mensen een stem uit. Maar de vraag is natuurlijk of dat muziekfans zijn, of dat het om familie, vrienden of gekochte stemmen gaat.

Eerlijk of niet, de top 10 van de lijst bestaat uit populaire grootverdieners. Business Insider zet hun geschatte inkomens op een rijtje.


1. Martin Garrix, 16,5 miljoen euro per jaar

Martin Garrix geeft masterclass

Martin Garrix blijft de lijst van DJ Mag dus aanvoeren. Volgens Forbes verdiende hij de afgelopen twaalf maanden zo’n 16,5 miljoen euro. Niet verkeerd voor de 21-jarige Nederlander.


2. Dimitri Vegas & Like Mike, 13,2 miljoen euro per jaar

Dimitri Vegas & Like Mike

Het dj-duo Dimitri Vegas & Like Mike (De broers Dimitri en Michael Thivaios) waren twee jaar geleden  de populairste dj’s, volgens de lijst van DJ Mag. Vorig jaar en dit jaar moeten ze het doen met de tweede plek. Over hun inkomen mogen ze niet klagen. Volgens Forbes verdienden ze in 2016 ruim 13 miljoen euro.


3. Armin van Buuren, 10,2 miljoen euro per jaar

A State of Trance - 15 jaar Armin

Armin van Buuren is al jaren een stabiele factor op de lijst van populairste dj’s. Hij stijgt dit jaar één plek: van 4 naar drie. Ook hij viel dit jaar buiten de lijst van Forbes, maar zijn vermogen wordt rond de 50 miljoen euro geschat. In 2014 verdiende hij volgens het zakenblad ruim 10 miljoen.


4. Hardwell, 11,0 miljoen euro per jaar

Hardwell en Armin van Buuren krijgen hun eigen action figures

Ook Robbert van de Corput alias Hardwell moet het dit jaar doen met een plaatsje lager op de lijst. Hij ruil van positie met Armin van Buuren (3). Hardwell viel dit jaar buiten de lijst van bestverdienende dj’s, maar in 2014 werd zijn inkomen geschat op een ruime 11 miljoen euro.


5. Tiësto, 33,1 miljoen euro per jaar

Ultra Music Festival in Miami

De carrière van Tiësto (Tijs Verwest) begon al in 1994, en nog nog altijd is hij zeker van een plek in de top 10 van DJ Mag. Dezelfde plek als vorig jar.

Op de lijst van best verdienende dj’s hoort hij ook bij de absolute top; het afgelopen jaar heeft hij naar schatting maar liefst 33 miljoen euro verdiend, waarmee hij na de Schotse dj Calvin Harris de best verdienende dj ter wereld is.


6. The Chainsmokers, 32,2 miljoen euro per jaar

De Chainsmokers zijn nieuw in de lijst. Het Amerikaans dj-duo Alex Pall en Andrew Taggart zijn de eerste dj's op de lijst die niet afkomstig zijn uit de Benelux. De afgelopen twaalf maanden verdienden ze volgens Forbes zo’n 32,2 miljoen euro.


7. David Guetta, 21,1 miljoen euro per jaar

HUNGARY SZIGET FESTIVAL

De Fransman David Guetta zakt een plaats. De afgelopen twaalf maanden verdiende hij volgens Forbes zo’n 21,2 miljoen euro.


8. Afrojack, 12,7 miljoen euro per jaar

ADE: Afrojack draait in Hotel 538

Afrojack, vroeger bekend als Nick van de Wal, stijgt dit jaar twee plekken en staat daarmee op de achtste plek van de top 10. Afrojack staat er om bekend van mooie, dure auto’s te houden en die rijdt hij zo nu en dan ook in de prak. Hij kan het zich veroorloven, want hij kreeg vorig jaar een krappe 13 miljoen euro binnen op zijn bankrekening.


9. Steve Aoki, 25,0 miljoen euro per jaar

PORTUGAL MUSIC ROCK IN RIO

Aoki stond op 7 en schuift nu naar 9. Zijn inkomen van het afgelopen jaar wordt geschat op omgerekend zo’n 25 miljoen euro.


10. Marshmello, 17,8 miljoen euro per jaar

Komt nieuw binnen in de top 10, en sluit de lijst af. De dj doet hard z'n best om z'n ware identiteit geheim te houden door een marshmellow-helm te dragen, maar inmiddels is vrijwel zeker dat de Amerikaanse dj Christian Comstock eronder zit. Hij kreeg het afgelopen jaar een krappe 18 miljoen op zijn rekening bijgeschreven. 

LEES OOK: Deze man interviewde 200 Nederlandse top-dj’s en benoemt 6 factoren die het succes van een dj bepalen