Martin Garrix is door het Britse muziekblad DJ Mag voor het derde jaar op rij uitgeroepen tot de populairste dj ter wereld.

De lijst staat, net als voorgaande jaren, weer vol met Nederlanders. Naast Garrix staan er in de top 10 zes andere Nederlanders, die allemaal miljoenen per jaar verdienen met hun shows en tracks.

De prijs van DJ Mag is overigens niet onomstreden. Het gaat namelijk niet om een vakjuryprijs en ook wordt er niet gekeken naar bijvoorbeeld het aantal streams of verkoopcijfers, maar er kan gestemd worden door het publiek.

Jaarlijks brengen er zo’n miljoen mensen een stem uit. Maar de vraag is natuurlijk of dat muziekfans zijn, of dat het om familie, vrienden of gekochte stemmen gaat.

Eerlijk of niet, de top 10 van de lijst bestaat uit populaire grootverdieners. Business Insider zet hun geschatte inkomens op een rijtje, met hulp van zakenblad Forbes.

Daaruit blijkt dat Martin Garrix zeker niet de best verdienende dj ter wereld is - al hoeft hij natuurlijk niet op een houtje te bijten.


1. Martin Garrix, 11,3 miljoen euro per jaar

Martin Garrix blijft de lijst van DJ Mag aanvoeren. Volgens Forbes verdiende hij de afgelopen twaalf maanden zo’n 11,3 miljoen euro. Niet verkeerd voor de 22-jarige Nederlander.

Quote schat zijn vermogen op zo'n 14 miljoen euro.


2. Dimitri Vegas & Like Mike, 9,1 miljoen euro per jaar

Het dj-duo Dimitri Vegas & Like Mike (De broers Dimitri en Michael Thivaios) was drie jaar geleden goed voor de eerste plek op de lijst van DJ Mag. Nu moeten ze voor het derde jaar op rij genoegen nemen met positie twee. Over hun inkomen mogen ze niet klagen. Volgens Forbes verdienden ze in in de afgelopen twaalf maanden ruim 9 miljoen euro.


3. Hardwell, 11,0 miljoen euro per jaar

Robbert van de Corput alias Hardwell klimt dit jaar een plaats. In september maakte hij bekend voor onbepaalde tijd met toeren te stoppen. "Ik heb tijd nodig om mezelf te zijn en te reflecteren op alles wat de laatste jaren is gebeurd", aldus de populaire dj.

Op Amsterdam Dance Event trad Hardwell samen met het Metropole Orkest op in de Ziggo Dome, voorlopig zijn laatste concert. Daarbij kon hij zijn tranen niet bedwingen. "Ik kom terug", zei een geëmotioneerde Hardwell aan het einde van de show tegen het publiek.

Hardwell viel dit jaar buiten de lijst van bestverdienende dj’s, maar in 2014 werd zijn inkomen geschat op een ruime 11 miljoen euro.


4. Armin van Buuren, 10,2 miljoen euro per jaar

Armin van Buuren is al jaren een stabiele factor op de lijst van populairste dj’s. Hij zakt dit jaar één plek: van drie naar vier.

Ook hij viel dit jaar buiten de lijst van Forbes, maar zijn vermogen wordt rond de 40 miljoen euro geschat. In 2014 verdiende hij volgens het zakenblad ruim 10 miljoen.


5. David Guetta, 13,0 miljoen euro per jaar

De Fransman David Guetta klimt twee plekken. De afgelopen twaalf maanden verdiende hij volgens Forbes zo’n 13 miljoen euro.


6. Tiësto, 28,6 miljoen euro per jaar

De carrière van Tiësto (Tijs Verwest) begon al in 1994, en nog nog altijd is hij zeker van een plek in de top 10 van DJ Mag. Dit jaar zakt hij een plaatsje.

Op de lijst van best verdienende dj’s hoort hij ook bij de absolute top; het afgelopen jaar heeft hij naar schatting maar liefst 28,6 miljoen euro verdiend, waarmee hij in de Forbes-lijst op plek drie komt, na de Schotse dj Calvin Harris en The Chainsmokers.


7. Don Diablo, inkomen niet bekend

Don Diablo is dit jaar nieuw in de top tien. Vorig jaar stond de dj nog op de elfde plek, het jaar ervoor eindigde hij als vijftiende.

De Drentse dj toert dit jaar de wereld rond met zijn album Future en staat in december solo in AFAS Live. Wat hij jaarlijks verdient, is niet bekend.


8. Afrojack, 8,7 miljoen euro per jaar

Afrojack, vroeger bekend als Nick van de Wal, blijft dit jaar op plek acht staan. Afrojack staat erom bekend van mooie, dure auto’s te houden en die rijdt hij zo nu en dan ook in de prak.

Hij kan het zich veroorloven, want hij kreeg de afgelopen twaalf maanden bijna 9 miljoen euro binnen op zijn bankrekening.


9. Oliver Heldens, inkomen onbekend

Nog een nieuwkomer in de top tien. Vorig jaar stond Oliver Heldens op plek dertien, nu eindigt hij op positie negen.

Wat de 23-jarige Rotterdammer per jaar verdient, is onbekend. Hij komt niet voor op de lijst van Forbes. Maar Quote weet dat hij voor een optreden 15.000 euro vroeg in 2016. En dat kan sindsdien alleen maar zijn gestegen.


10. Marshmello, 19,9 miljoen euro per jaar

Voor de tweede keer op rij op plek tien. Marshmello doet hard z’n best om z’n ware identiteit geheim te houden door een marshmellow-helm te dragen, maar inmiddels is vrijwel zeker dat de Amerikaanse dj Christian Comstock eronder zit. Hij kreeg het afgelopen jaar net geen 20 miljoen euro op zijn rekening bijgeschreven.

LEES OOK: Deze man interviewde 200 Nederlandse top-dj’s en benoemt 6 factoren die het succes van een dj bepalen