Nederlandse beursexperts zijn nog steeds somber gestemd, ondanks alle koersstijgingen van de afgelopen tijd. Dat stelt beleggingsstrateeg Corné van Zeijl van vermogensbeheerder Actiam op basis van een maandelijkse enquête onder vakgenoten.

Van de gepeilde beursdeskundigen verwacht 24 procent een verdere stijging van de aandelenmarkt en 41 procent gaat van een daling uit. Van Zeijl: “De experts zien in de golf van nieuwe beursintroducties een indicator dat de markt zijn top wel heeft bereikt.”

Voor de komende maand is grootbank ING met stip bovenaan de lijst met toppers gekomen. “ING is meestal wel een aandeel dat vaak genoemd wordt, maar de afgelopen maanden was het een beetje uit de gratie”, stelt Van Zeijl. “Maar nu dus met stip op 1.”

Bij de floppers wordt er door de ondervraagde beleggingsexperts opnieuw geld ingezet op chipmachinefabrikant ASML. “Nu er hier en daar wat sombere berichten binnen komen over de chipsector denken de experts dat het aandeel gaat dalen in mei”, licht Van Zeijl toe.

Lees het volledige verslag van de toppers en floppers van Corné van Zeijl voor de maand mei op finanzen.nl.

Lees ook op Business Insider