Apple doet vaak uiterst geheimzinnig over nieuwe producten.

Het bedrijf uit Cupertino zegt bijna nooit iets over aankomende producten voordat ze officieel zijn gepresenteerd. Journalisten die navraag doen bij Apple krijgen standaard “geen commentaar” als antwoord – als ze überhaupt al reactie krijgen.

Maar ondanks alle geheimzinnigheid kan Apple niet voorkomen dat er dingen uitlekken. In de aanloop naar Apple’s conferentie WWDC of de aankondiging van een nieuwe iPhone komt de geruchtenstroom pas goed op gang.

2017 is nu vijf maanden oud, maar we kunnen nog een hoop verwachten van Apple. Waaronder de tiende iPhone van het bedrijf en het eerste nieuwe hardwareproduct in jaren.

Dit zijn alle geruchten…


Een slimme speaker met Siri

Foto: Google Home, de slimme speaker van Apple's concurrent.

Apple heeft onder topman Tim Cook één nieuwe productcategorie aangeboord: de Apple Watch. Daar komt waarschijnlijk verandering in.

Het grootste techconcern ter wereld ontwikkelt naar verluidt een slimme speaker met Siri, de digitale assistent van Apple. Slimme speakers zijn helemaal hip. Amazon heeft de Echo, Google heeft Google Home en Microsoft brengt samen met audiobedrijf Harman Kardan eentje op de markt.

Volgens de geruchten krijgt Apple's speaker een scherm, gezichtsherkenning en een superieure geluidskwaliteit.

Vooraanstaand Apple-analist Ming-Chi Kuo denkt dat Apple de speaker presenteert in juni, tijdens ontwikkelaarsconferentie WWDC. In de tweede helft van het jaar moet de speaker te koop zijn. Kuo verwacht dat de prijs hoger zal zijn dan Amazon's Echo, die in de VS 179 dollar kost.


De iPhone 8

 Een mogelijk ontwerp van de nieuwe iPhone. Foto: Benjamin Geskin / iDropNews

Dit moet de grote klapper worden.

Tien jaar geleden onthulde Steve Jobs de eerste iPhone, dus pakt Apple waarschijnlijk groots uit.

De iPhone 8 krijgt vermoedelijk een OLED-scherm nagenoeg zonder randen, net als de Galaxy S7 en de LG G6. Verder verdwijnt de fysieke homeknop, krijgt de selfiecamera een 3D-scanner en is de achterkant van glas. Dat alles heeft een prijs: volgens geruchten kost de nieuwe iPhone meer dan 1.000 dollar.

En hij is misschien moeilijk om aan te komen. Apple zou kampen met productieproblemen, waardoor de iPhone 8 maanden vertraging op kan lopen. Zelfs al is-ie te koop in de winkel, dan kan het even duren voordat je 'm echt in je handen hebt.

Gelukkig is het niet de enige iPhone die uitkomt...


De iPhone 7s en 7s Plus

Foto: Hollis Johnson/Business Insider

De iPhone 7 krijgt van Apple waarschijnlijk een kleine opfrisbeurt. Aan het ontwerp zal weinig veranderen, de meeste verbeteringen aan de iPhone 7s en 7s Plus zullen zitten onder de motorkap.

Ze zijn misschien niet zo spannend als de iPhone 8, maar wel een stuk goedkoper. En na de aankondiging in september zijn ze vrijwel direct verkrijgbaar.


Een verbeterde MacBook Pro

Foto: Hollis Johnson/Business Insider

In 2016 kwam Apple met de MacBook Pro, waarbij de rij functietoetsen was vervangen door een touchscreen. Tijdens WWDC in juni komt Apple waarschijnlijk met een nieuwe versie met betere specs.


Een MacBook met meer power

Foto: Apple

Volgens Bloomberg krijgt de ultralichte MacBook ook een opfrisbeurt tijdens WWDC. De focus zou bij het nieuwe model meer liggen op de prestaties in plaats van een lange accuduur.


En zelfs de MacBook Air krijgt misschien een likje verf

Foto: Flickr/Alejandro Pinto

Bloomberg meldt ook dat Apple overweegt de MacBook Air te updaten, ondanks dat de laptop inmiddels behoorlijk verouderd is. Neem dit maar met een korreltje zout.


Een nieuwe iMac

Foto: Apple

Apple maakte in april bekend dat er later dit jaar nieuwe iMacs op de markt komen gericht op de professionele gebruiker. Er is verder niks bekend over specificaties of wanneer ze verkrijgbaar zijn, alleen dat ze dit jaar komen.


Een nieuwe Apple Watch

Foto: REUTERS/Danny Moloshok

De eerste Apple Watch lag in april 2015 in de winkels, de tweede versie volgde in september 2016. Volgens geruchten zou Apple dit najaar de derde generatie van de Apple Watch uit willen brengen.


Een Apple TV met 4K-resolutie

Foto: Apple

Apple werkt naar verluidt aan een update van de Apple TV die overweg kan met 4K-beelden. Wanneer het tv-kastje uitkomt, is nog onbekend.


Tot slot, enkele opmerkingen:

Foto: REUTERS/Robert Galbraith

- Apple deed in april iets hoogst ongebruikelijks: een selecte groep journalisten mocht langskomen op het hoofdkantoor om te praten over de nieuwe Mac Pro. Juist, een product dat Apple nog niet heeft aangekondigd. Het bedrijf heeft de Mac Pro lang laten verslonzen. Het huidige model stamt uit 2013. Maar er volgens Apple komt er een update aan, alleen zal dat pas in 2018 zijn.

- In deze lijst zijn geen producten meegenomen van Beats, het koptelefoonmerk dat Apple in 2014 kocht voor 3 miljard dollar. Ook software-updates van Apple zijn buiten beschouwing gelaten.

- Tim Cook is gespot op de Apple-campus terwijl hij een glucosemeter droeg, meldde CNBC. Ook praatte hij over het apparaat met studenten. Apple richt zich steeds meer op gezondheid en fitness met producten als de Apple Watch, dus een sensor om de bloedsuikerspiegel te meten zou een logische toevoeging zijn. Of dit in de nabije toekomst ook gebeurt, is onbekend.

- De Mac Mini, het instapmodel-desktopcomputer van Apple, is ook verouderd. De laatste update dateert van oktober 2014. Maar het lijkt er niet op dat Apple dit jaar met een nieuwe versie komt.

LEES OOK: De Surface Book van Microsoft is een dure Ferrari met de motor van een Fiat

surface book microsoft tablet