Naar verwachting kondigt Google vanavond in San Francisco een hele hoop nieuwe apparaten aan.

Hoewel we natuurlijk niet zeker weten wat Google precies in petto heeft, wijzen alle recente lekken erop dat het bedrijf komt met twee nieuwe Pixel-telefoons, een nieuwe versie van de Google Home en meer.

Business Insider zal de presentatie live verslaan om 18.00 uur Nederlandse tijd.

Dit is wat we vanavond van Google kunnen verwachten:


Google Home Mini

Foto: Walmart

Verleden jaar introduceerde Google een slimme speaker, de Google Home. Die moet concurreren met de Echo van Amazon. Nu staat de techreus op het punt met een kleinere en goedkopere versie van Google Home te komen, als antwoord op Amazon's Echo Dot.

Droid Life publiceerde medio september de eerste foto's  van de Google Home Mini. Het apparaat zal op z'n minst in drie kleuren verkrijgbaar zijn: roze, zilver en donkergrijs. Dinsdag was het al mogelijk om bij Walmart de Mini vooruit te bestellen, een dag voor Google's officiële release.

Naar verwachting is de nieuwe speaker voorzien van Google Assistant, de digitale assistent van het zoekbedrijf. Het apparaat kost 49 dollar, heeft de omvang van een ijshockeypuck en is vanaf 19 oktober leverbaar in de VS. Zegt Walmart.


Google Pixel 2

Naar verwachting zal Google in San Francisco twee nieuwe telefoons aankondigen: de Pixel 2 en de Pixel 2 XL.

Naar verluidt zal de Pixel 2 hetzelfde ontwerp hebben en net zo groot zijn als de originele Pixel die Google vorig jaar in de markt zette. Het model met 64 GB opslag gaat 649 dollar kosten; voor de 128 GB-versie ben je in de VS 749 dollar kwijt, volgens Droid Life. Het nieuwe apparaat komt in drie kleuren: wit, zwart en een grijsachtig blauw, aldus Droid Life.

Volgens een al wat ouder gerucht van Android Authority zal de Pixel 2 beschikken over:

- Een hd-scherm (1080p) - Een Qualcomm Snapdragon 835-processor - Stereospeakers - Een zogeheten 'active edge' waarmee gebruikers bepaalde apps kunnen activeren door in het apparaat te knijpen - Waterdicht volgens de IP67-norm, net als de iPhone 8.

Minpuntje: net als veel andere toptelefoons (waaronder de nieuwe iPhones) is de nieuwe Pixel2 niet voorzien van een koptelefooningang.


Google Pixel 2 XL

Foto: Twitter/@evleaks

Als we afgaan op recente lekken, dan heeft de Pixel 2 XL een significant ander ontwerp dan de Pixel 2.

De 2 XL zal een scherm van 6 inch hebben met een resolutie van 1440p, wat aanzienlijk hoger is dan zijn kleine broertje. Anders dan dat van de Pixel 2, is het scherm van de 2 XL bijna net zo groot als de hele voorkant van de telefoon. De randen rond het display zullen smaller zijn, de schermhoeken enigszins ronder - hoewel het er niet naar uitziet dat het display zelf gebogen zal zijn zoals bij de telefoons van Samsung.

Los van het display zal de 2 XL dezelfde specs hebben als de Pixel 2, als we eerdere lekken mogen geloven.

Hoewel aanvankelijk verondersteld werd dat de 2 XL alleen verkrijgbaar zou zijn in twee kleurencombinaties (helemaal zwart en zwart-wit), blijkt uit een afbeelding van Walmart dat er ook een volledig wit apparaat bestaat.


Pixelbook

 

Naast de Pixel-telefoons en de Home Mini zal Google naar verwachting ook een nieuwe hybride laptop presenteren: de Pixelbook.

Volgens Droid Life is de Pixelbook alleen verkrijgbaar in het zilver en komt het apparaat met drie opslagmogelijkheden: 128 GB, 256 GB en 512 GB. Droid Life verwacht dat de 128 GB-versie vanaf 1.199 dollar verkrijgbaar is, terwijl de 512 GB-variant bij 1.749 dollar begint.

De Pixelbook heeft een 12.3-inch display, volgens 9to5 Google. Dat is kleiner dan de Chomebook Pixel-laptops die Google ook maakt. De Pixelbook Pen (99 dollar) is een stylus die speciaal voor het apparaat is gemaakt.


Daydream View

Een ander apparaat dat Google naar verwachting uit zijn hoge hoed zal toveren: een nieuwe versie van de Daydream View VR-headset. Uit de gelekte afbeeldingen blijkt dat de nieuwe headset in dezelfde kleuren verkrijgbaar zal zijn als de Home Mini: 'steenkool', 'mist' en 'koraal', zoals Google ze noemt. De nieuwe headset kost 99 dollar, wat 20 dollar meer is dan de originele Daydream.

Het lijkt erop dat Google ook een ander materiaal heeft gebruikt. Was de originele Daydream voorzien van een jersey-achtige stof, de nieuwe versie lijkt te zijn gemaakt van een steviger materiaal.


Mogelijk: Google Home Max

Foto: Hollis Johnson/Business Insider

Is de aankondiging van de Home Mini min of meer zeker, de Google Home Max blijft een raadsel.

Volgens 9to5 Google is 'Max' Google's interne codewoord voor een high-end apparaat dat de speakersystemen van Sonos naar de kroon moet steken. Het apparaat zou voorzien zien van stereospeakers en heeft een meer premium ontwerp.

De Home Max zou een logische stap zijn, omdat Google de strijd aan wil gaan met de slimme speakers van Amazon. Maar vooralsnog zijn er geen foto's gelekt van het apparaat.