Huizenprijzen zijn in het slotkwartaal van 2021 ongekend hard gestegen, met een gemiddelde toename van bijna 21 procent. Maar voor de huizenmarkt geldt: locatie, locatie, locatie. Dus wat doet de huizenprijs bij jou in de buurt?

De krapte op de huizenmarkt blijft groot en dat leidt tot ongekende prijsstijgingen, zo blijkt uit de cijfers die makelaarclub NVM donderdag publiceerde.

Dit leidt tot bizarre situaties. Zo gaat achter de gemiddelde prijsstijging van 21 procent in het vierde kwartaal van 2021 een regionale variatie van plus 14 procent tot plus 29 procent schuil.

Anders gezegd: aan het slot van vorig jaar was een prijsstijging op jaarbasis van 14 procent aan de lage kant!

In de onderstaande kaart met regionale cijfers van de NVM hebben we dit in beeld gebracht. Door met de muis op een regio te klikken kun je de prijsontwikkeling op jaarbasis zien.

Aan kop gaat de regio Noord-Drenthe, waar huizenprijzen bij het slot van 2021 gemiddeld met liefst 29 procent stegen.

Ook in een aantal andere regio's buiten de Randstad gaat het hard. Zuidwest-Overijssel tekende een plus van 28 procent op, de Veluwe en Oost-Groningen beide een plus 27 procent en Flevoland een plus van 26 procent.

Utrecht en Groot-Amsterdam zijn middenmoters met plussen van respectievelijk 21 procent en 22 procent. En Zeeuwsch-Vlaanderen mag zich een achterblijver noemen met een plus van slechts 14 procent.

LEES OOK: Huizenprijs knalt in slotkwartaal van 2021 met ruim 20% omhoog – krapte in aanbod neemt verder toe