De Ierse winkelketen Primark bouwt een groot distributiecentrum voor de Benelux en Noord-Frankrijk bij Roosendaal in Noord-Brabant. Er zou werk zijn voor 400 mensen.

Dat meldt het Financieele Dagblad maandag op basis van anonieme bronnen. Er was overigens al wel bekend dat er een distributiecentrum in de West-Brabantse stad zou komen. Dat Primark de opdrachtgever is, is niet geheel onverwacht.

Waar V&D worstelt om boven water te blijven, gaat het niet met elke winkelketen slecht. Naast het Zweedse H&M en het Spaanse Zara, groeit ook het Ierse Primark hard. De keten die zich specialiseert in modieuze kleding tegen bodemprijzen, wil het aantal winkels in Nederland verdubbelen tot 25, maar slaat ook zijn vleugels uit naar België (2 winkels) en Frankrijk (5 winkels).

Het succes van Primark is deels toe te schrijven aan het feit dat ze goed afgebakende doelgroep hebben: jonge vrouwen met een beperkt budget. Dat is een groep die nog graag gaat shoppen in een fysieke winkel.

Hoe belangrijk het is een bepaalde doelgroep uit te kiezen en te zorgen dat je voor die doelgroep dé winkel bent, is wel te zien aan de problemen bij V&D. De warenhuisketen is mede in de problemen gekomen, omdat ze geen enkele doelgroep echt aanspreekt.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl