De aanslagen in Parijs hebben een duidelijk zichtbaar effect op het aantal geboekte vluchten naar de Franse hoofdstad. Ook in de kerstperiode zal de invloed van de terreurdreiging nog zichtbaar zijn.

Dat blijkt uit een analyse van Forwardkeys, een informatiebureau voor reisdata.

Het netto aantal geboekte vluchten naar Parijs, dus de optelsom van nieuwe boekingen en annuleringen, daalde direct na de aanslagen van 13 november zeer  fors. Dit als gevolg van het grote aantal annuleringen. In de periode tussen 14 en 21 november is sprake van een negatief saldo, dus meer annuleringen dan nieuwe boekingen.

Onderstaande staande grafiek laat zien hoe de netto-boekingen van vliegreizen op dagbasis zijn beïnvloed door de aanslagen.

(klik voor uitvergroting)

boekingen parijs

Kerst in Parijs

Volgens de gegevens van Forwardkeys zal de impact van de aanslagen van 13 november ook in de kerstperiode nog te zien zijn.

Het aantal verwachte aankomsten per vliegtuig in Parijs voor de periode tussen 24 en 31 december ligt sinds 21 november 13 procent lager vergeleken met een jaar eerder. Vóór de aanslagen lag het aantal verwachte aankomsten in Parijs in de kerstperiode slechts 2 procent lager, vergeleken met een jaar eerder.

(klik voor uitvergroting)

kerstboekingen

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl