Deutsche Bank wil naar verluidt de banden met president Donald Trump verbreken als hij de verkiezingen verliest.

De Duitse bank heeft voor 340 miljoen dollar aan zakelijke leningen verstrekt aan Trump. Daar zou de bank vanaf willen, zeggen ingewijden tegen persbureau Reuters.

Trump staat persoonlijk garant voor de leningen.

Deutsche Bank is de grootste zakelijke geldschieter voor de vastgoedactiviteiten van president Donald Trump. De bank zou de banden met de Amerikaanse president willen verbreken als Trump de verkiezingen verliest.

Dat zeggen drie bronnen tegen persbureau Reuters.

De Duitse zakenbank zal terugbetaling eisen van 340 miljoen dollar aan leningen of deze proberen door te verkopen.

De zakenbank heeft zich in de loop der jaren ontpopt tot de grootste geldschieter van de Trump Organization, de holding waar Trumps zakelijke activiteiten zijn ondergebracht, waaronder hotels en golfresorts.

Volgens Reuters is de bank erop gebrand om de banden met Trump door te knippen. Het gaat om een drietal leningen van in totaal 340 miljoen dollar. Die moeten de komende twee jaar worden afbetaald.

Deutsche Bank kan beslag leggen

Deutsche Bank maakt zich geen zorgen over de vraag of Trump aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen, aldus Reuters. Wel zeggen medewerkers van Deutsche Bank dat de leningen mogelijk beter kunnen worden doorverkocht aan een andere financiële instelling als Trump de verkiezingen verliest.

Aangezien Trump persoonlijk garant staat, kan Deutsche Bank beslag leggen op bezittingen van de president als blijkt dat hij de leningen niet kan terugbetalen of herfinancieren, aldus de drie bronnen tegen Reuters.

Business Insider heeft het Witte Huis en Deutsche Bank om commentaar gevraagd op het artikel van Reuters. De zakenbank wenste niet te reageren.

De Trump Organization bleek niet bereikbaar voor commentaar via reguliere kanalen. Vertegenwoordigers van de Trump Organization reageerden ook niet op het verzoek voor commentaar van Reuters.

Lees meer over Donald Trump: