• Foxconn, de grootste fabrikant van Apple-producten, heeft zijn fabrieken in China weer geopend. Het bedrijf neemt strikte maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.
  • Het Taiwanese bedrijf wil absoluut op schema blijven voor de introductie van de nieuwe iPhone in de herfst.
  • Foxconn produceert twee miljoen mondkapjes per dag voor zijn werknemers en neemt iedere dag hun temperatuur op. Ook kunnen ze niet met elkaar praten tijdens de lunch.
  • Deze extreme maatregelen laten zien dat de coronacrisis vele uitdagingen met zich meebrengt voor bedrijven.

Werknemers van de grootste iPhone-fabriek in China zijn ondanks de coronacrisis weer aan het werk gegaan, maar de werkomstandigheden zijn er niet bepaald normaal.

Het bedrijf dat de fabriek runt, Foxconn, schroefde begin maart de productie weer voorzichtig op. Inmiddels is het weer alle hens aan dek om zo deze zomer genoeg iPhones te kunnen leveren voor de release van de nieuwe modellen in september, schreef Bloomberg vorige week.

Dat betekent niet dat de medewerkers maar moeten hopen dat ze gezond blijven. Foxconn neemt behoorlijk wat maatregelen om een uitbraak van het coronavirus te voorkomen. Het produceert bijvoorbeeld twee miljoen mondkapjes per dag die gebruikt kunnen worden door de miljoen medewerkers van het bedrijf. Dat schrijft The Washington Post.

Het besluit van Foxconn om weer op volle kracht te draaien illustreert de uitdagingen waar bedrijven voor staan als gevolg van het coronavirus. Als de fabriek van Foxconn of die van andere bedrijven met nog een grote uitbraak te maken krijgen, zullen consumenten daar zeker de gevolgen van merken.

Fabrikanten zullen ook extra hard hun best moeten doen om consumenten ervan te overtuigen dat hun producten veilig zijn.

Dagelijks temperatuur gecontroleerd

De werknemers van Foxconns ‘iPhone City’ in Zhengzhou moeten als gevolg van het coronavirus in groepen van twintig werken, eten, slapen en reizen. Zo wordt het risico het virus te verspreiden verkleind.

Daarnaast wordt de lichaamstemperatuur van alle werknemers dagelijks gecontroleerd en zijn er infraroodcamera’s geïnstalleerd om in de gaten te houden of ze tijdens het werken geen koorts krijgen.

Lees ook op Business Insider

Eén werknemer zei tegen The Washington Post dat er in de bedrijfskantine panelen op de tafels zijn gezet om te voorkomen dat werknemers met elkaar praten tijdens hun pauze. Er staan zelfs QR-codes op de stoelen. Voordat mensen gaan zitten, moeten ze die scannen, zodat het bedrijf precies weet wie waar gezeten heeft.

Business Insider heeft Foxconn benaderd voor een reactie, maar het bedrijf heeft daar nog niet op gereageerd. Tegen The Washington Post heeft het al wel gereageerd. Daartegen zei het bedrijf dat het “alle voorschriften op het gebied van gezondheid en hygiëne volgt”.

Lees meer over het coronavirus: