De politie heeft maandag een bus van de weg gehaald in het Limburgse Blerick met daarin 38 passagiers.

De inzittenden hielden geen 1,5 meter afstand en kregen elk een boete van 399 euro.

De bus vervoerde personeel van een uitzendbureau. Het bedrijf was al meerdere keren gewaarschuwd.

Inmiddels heeft de politie ruim 1.400 mensen beboet voor het overtreden van de coronamaatregelen.

De politie heeft maandag in Venlo alle inzittenden van een bus een bekeuring gegeven. In de bus zaten 38 mensen plus de chauffeur. Ze zaten te dicht op elkaar.

De bus vervoerde Oost-Europese glastuinbouwmedewerkers van een uitzendbureau. Een woordvoerder van de gemeente Venlo zei dinsdag dat dit bedrijf al herhaaldelijk was gewaarschuwd.

Omdat de waarschuwingen in de wind werden geslagen, is er nu opgetreden. Alle inzittenden kregen een boete van 399 euro, aldus de woordvoerder.

Lees ook op Business Insider

Het uitzendbureau betaalt alle boetes, laat het bedrijf aan RTL Nieuws weten. “Het gebeurde door een interne fout”, aldus eigenaar Asur Ozkul. “De buschauffeur van de eerste bus vertrok te snel en wachtte niet op de tweede bus. Daarom stapte iedereen daarin. Toen heeft iemand ons aangegeven bij de politie en kregen ze allemaal boetes.”

Lange rijden voor het stadskantoor

Naast Landgraaf is Venlo een van de twee plekken in Limburg waar arbeiders van over de grens zich kunnen inschrijven voor een werkvergunning. Dat leidt ertoe dat op maandagen voor het stadskantoor in Venlo een groot aantal bussen en busjes staat met mensen die voor een werkvergunning komen.

Afgelopen week hebben gemeente en politie verschillende uitzendbedrijven aangesproken op de drukte.

Burgemeester Antoin Scholten van Venlo spreekt dinsdag van een “helder en duidelijk signaal aan het bedrijf dat meerdere keren is gewaarschuwd maar geen actie heeft ondernomen.

“Onacceptabel”, aldus Scholten. “We gaan het scherp in de gaten houden. Zeker als het gaat om het vervoer van internationale werknemers. Bedrijven moeten maatregelen nemen. Daar is geen twijfel over mogelijk.”

Politie deelt ruim 1.400 boetes uit voor overtreden coronaregels

In anderhalve week heeft de politie ruim 1.400 mensen beboet voor het overtreden van de coronamaatregelen. Ze waren met te veel mensen op pad of hielden niet genoeg afstand.

Een week geleden stond de teller op basis van de eerste vier dagen op 250 boetes voor mensen die zich niet hielden aan de regels om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

De criminaliteitscijfers blijven aanzienlijk lager dan normaal, maakte de politie dinsdag bekend. Dat was ook vorige week al het geval.

Mensen die in groepjes buiten lopen en daarbij niet anderhalve meter afstand van elkaar houden, riskeren een boete tot 390 euro. Het kabinet voerde de maatregel op maandag 23 maart in. De politie begon later die week met handhaven.

Afgelopen weekeinde deelde de politie nog boetes uit na incidenten met feesten in Borne, Arnhem en Breda. Ook in recreatiegebied het Twiske bij Oostzaan werden tientallen boetes uitgedeeld aan bezoekers.