Sinds we ons laatste lijstje met beste smartphones hebben gepubliceerd, heeft Google twee nieuwe telefoons uitgebracht en zeggen we gedag tegen de Nexus-smartphones.

Ook hebben LG en OnePlus nieuwe toestellen uitgebracht.

Dit zijn wat ons betreft de beste smartphones die je nu kunt kopen.

Let op: We hebben de officiële adviesprijzen weergegeven. Het zou kunnen dat die per winkel of per abonnement verschillen. 

14.ZTE Axon 7

15-zte-axon-7

De Axon 7 is gemaakt door ZTE, een Chinese fabrikant die in Europa niet erg bekend is.

Waarom verdient deze telefoon een plaatsje op deze lijs? Omdat dezelfde – al dan niet betere – specificaties biedt als top-Androidtoestellen, en het kost je zo’n 250 euro minder dan de telefoons van Samsung, LG of HTC.

Als je niet van de Nexus-toestellen houdt en je geen hoofdprijs wilt betalen voor een Galaxy S7 of HTC 10, is de ZTE Axon 7 dus misschien wel iets voor jou.

Lees ook op Business Insider

Adviesprijs: 450 euro.

Lees ook onze eerste inruk van de ZTE Axon 7 voor meer details »

13. LG G5

14-lg-g5

De G5 van LG heeft een prachtige, volledig van metaal gemaakte behuizing. De telefoon heeft ook een afneembare onderkant waardoor je de batterij kunt vervangen met een nieuwe. De uitneembare onderkant kan ook vervangen worden met ‘modules’ die meer mogelijkheden bieden, zoals een camerahandvat met een zoomknop en een knop waar de sluitertijd mee kan worden aangepast.

Alsof dat niet genoeg is, beschikt de telefoon ook over een dubbele camera, dat allerlei extra opties biedt bij het maken van foto’s.

Adviesprijs: 699 euro

Bekijk foto’s van de LG G5 »

12. HTC 10

12-htc-10

De HTC 10 is een prachtige, ontzettend goed gebouwde smartphone. De Android-versie waar het op draait is nagenoeg gelijk aan de originele versie, waardoor je dus geen last hebt van irritante bloatware.

Adviesprijs: 749 euro

Lees de volledige review van de HTC 10 »

11. Moto Z

11-moto-z

De normale versie van de Moto Z is een van de dunste smartphones die wij hebben vastgehad, en het is een prachtig toestel. Ook zijn we onder de indruk van de nagenoeg onaangepaste Android-versie waar het op draait.

De Moto Z ondersteunt ook verschillende modules die aan de achterkant van het toestel kunnen bevestigd en extra functies bieden. Zo kan je een speakermodule toevoegen aan het toestel voor beter geluid, of een projectormodule om video’s op een muur te projecteren.

Adviesprijs: 644 euro

Lees onze review van de standaardversie van de Moto Z »

10: One Plus 3

10-oneplus-3

De OnePlus 3 is met gemak een van de beste Android-toestellen die je op het moment in je bezit kunt hebben. En in tegenstelling tot andere OnePlus-smartphones heb je geen uitnodiging nodig om het toestel te kunnen kopen.

De nieuwe metalen achterkant oogt en voelt fantastisch, en het draait op een bijna pure versie van Android, wat ons betreft ook een groot pluspunt is. Het heeft ook een van de beste specificaties die je kunt vinden, waaronder een gigantische hoeveelheid werkgeheugen (6 GB).

Sommige mensen vinden het misschien niet fijn dat het toestel niet over uitbreidbaar geheugen beschikt, maar de OnePlus 3 beschikt over 64 GB opslaggeheugen, wat genoeg moet zijn voor de meeste gebruikers. Het heeft ook een camera die bijna net zo goed is als die van de Galaxy S7, wat wordt gezien als de beste smartphonecamera tot dusver.

Als je niet zoveel geeft over waterbestendigheid, waarover de Galaxy S7 wel beschikt, en graag zo’n 300 euro bespaart, is de 399 euro-kostende One Plus 3 absoluut een aanrader.

Waarschuwing: Er komt binnenkort een nieuw model uit.

Adviesprice: 399 euro

Lees ook onze volledige OnePlus 3-review »

9. iPhone SE

9-iphone-se

De iPhone SE, met zijn 4 inch-scherm, is waarschijnlijk de beste kleine smartphone die je op het moment kunt kopen. Je krijgt de beste apps, hetzelfde ecosysteem en prestaties als de iPhone 6S voor een relatief lage prijs van 489 euro.

Het beschikt ook over Live Photos en een vingerafdrukscanner, en een geweldige accuduur.

Adviesprijs: 489 euro

Lees de review van de iPhone SE »

8. iPhone 6S

8-iphone-6s

De iPhone 6S is ook een goede aankoop, aangezien je nog steeds de volledige Apple-ervaring krijgt voor minder geld dan de nieuwe iPhone 7.

Buiten de prachtige hardware, zijn iPhone-eigenaars ook verzekerd van de beste nieuwe apps, en betrouwbare software-updates met de laatste nieuwe van Apple.

Adviesprijs: 659 euro

Lees hier onze iPhone 6S/6S Plus-review »

7. iPhone 6S Plus

7-iphone-6s-plus

Nu de iPhone 7 Plus beschikbaar is, is de iPhone 6S Plus een stukje goedkoper geworden, en dat is een goede deal.

Natuurlijk, je krijgt niet alle laatste functies die de iPhone 7 Plus heeft, zoals waterbestendigheid en die dubbele camera. Maar de iPhone 6Plus is nog steeds een fantastisch toestel. Het draait op de krachtige A9-chip en heeft functies zoals 3D Touch, waardoor het toestel kan detecteren hoe hard je op het scherm drukt.

Ook beschikt het over een ontzettend snelle vingerafdrukscanner en Live Photos, waarmee je filmpjes van 3 seconden opneemt wanneer je een foto neemt.

Adviesprijs: 769 euro

Lees onze iPhone 6S/6S Plus-review »

6. Google Pixel XL

6-google-pixel-xl

De nieuwe Pixel is Googles eerste smartphone – het bedrijf heeft meer controle over de hardware dan dat het had bij de Nexus-apparaten.

De Pixel is een mooie aluminium-smartphone met een stijlvolle glazen achterkant, en een camera die goed kan meekomen met die van de iPhone 7 Plus en de Samsung Galaxy S7.

De Pixel XL, het grotere model met een 5,5 inch-scherm, heeft exact dezelfde specificaties als het kleinere model, de Pixel: de superefficiënte Snapdragon 821, 4GB aan werkgeheugen, en een fantastische 12,3 megapixelcamera.

De XL staat lager op dit lijstje dan de normale Pixel, omdat het niet veel meer biedt dan het kleinere model maar wel meer kost. De iPhone 7 Plus biedt op zijn minst nog een dubbele camera, en de S7 Edge ziet er fantastisch uit in vergelijking met het ‘normale’ scherm van het standaardmodel, de S7.

Adviesprijs: 899 euro

Lees ook onze Pixel-review »

5. Google Pixel

5-google-pixel

De Pixel-smartphones van Google draaien op Googles Pixel Launcher, wat Android een simpeler uiterlijk geeft en Googles slimme assistent heeft ingebouwd. Op het moment is Pixel Launcher exclusief beschikbaar voor de Pixel-telefoons

Adviesprijs: 759 euro

Lees de Pixel-review »

4. Samsung Galaxy S7

4-samsung-galaxy-s7

De Galaxy S7 beschikt over de beste camera die we ooit op een smartphone hebben gezien, en doet het zelfs beter dan die van de iPhone 7 Plus. Het geheugen kan worden uitgebreid door middel van een microSD-kaartje en is ook waterbestendig.

Adviesprijs: 699 euro

Lees de Galaxy S7-review »

3. Samsung Galaxy S7 Edge

3-samsung-galaxy-s7-edge

De Galaxy S7 Edge heeft een groter 5,5 inch-scherm en een grotere accu dan de normale Galaxy S7. Ook beschikt het net als de normale versie over een microSD-slot en is het toestel waterbestendig.

Adviesprijs: 799 euro

Lees ook de  Galaxy S7-review »

2. iPhone 7

2-iphone-7

De iPhone 7 beschikt zonder twijfel over de beste apps en het beste ecosysteem. Met ecosysteem bedoelen we de ondersteuning van Apple die je krijgt als er iets mis gaat en de updates die je direct van Apple krijgt.

Het toestel werkt ook fantastisch samen met andere Apple-producten, zoals de nieuwe draadloze AirPod-oortelefoontjes.

De hardware is ook verbeterd ten opzichte van de iPhone 6S, zoals waterbestendigheid, een camera die het beter doet bij weinig licht, een krachtigere processor en nieuwe antennes.

Prijs: 769 euro

Lees de iPhone 7-review »

1. iPhone 7 Plus

1-iphone-7-plus

De iPhone 7 Plus is de beste smartphone die je kunt kopen, door de waterbestendigheid, de apps, het ecosysteem en de dubbele camera.

De dubbele camera is waarschijnlijk de belangrijkste toevoeging ten opzichte van de iPhone 7. Hiermee kun je foto’s nemen met een professioneel scherptediepte-effect, waarbij de achtergrond onscherper en het object in focus juist haarscherp wordt weergegeven. Die functie zal pas later dit jaar worden uitgerold, maar je kan nu al wel de tweede lens gebruiken om tot 2x in te zoomen, zonder dat dat ten koste gaat van de beeldkwaliteit.

Prijs: 909 euro

Lees de iPhone 7-review »