• Miljardair Mark Cuban erkent dat er volop wordt gespeculeerd met cryptomunten.
  • De Amerikaanse techondernemer stelt dat revolutionaire technologieën vaak hypes creëren.
  • Het groeiende aantal cryptobezitters wijst volgens Cuban op een grote toekomst voor digitale munten.

De Amerikaanse techondernemer en miljardair Mark Cuban erkent dat veel mensen cryptomunten niet kopen omdat die intrinsieke waarde hebben, maar omdat ze verwachten dat ook anderen erin beleggen en de prijzen daardoor stijgen.

“Ja, er wordt massaal gespeculeerd”, stelde het Shark Tank-jurylid woensdag op Twitter. Maar Cuban wees er daarbij op dat nieuwe, transformerende technologieën vaak voor koortsachtige opwinding zorgen.

“Alle nieuwe technologie wordt in eerste instantie afgewezen door wetgevers en toezichthouders”, schreef hij. “Totdat het wordt geaccepteerd.”

Cuban maakte zijn opmerkingen in een Twitter-gesprek waarin hij cryptomunten verdedigde als revolutionaire innovatie. Hij reageerde daarmee op kritiek dat zijn enthousiasme voor de ludieke cryptomunt dogecoin ertoe zal leiden dat kopers uiteindelijk veel geld verliezen.

De techondernemer, die in 1999 miljardair werd door zijn internetradio-startup Broadcast.com te verkopen aan Yahoo, is een van de grootste pleitbezorgers van de dogecoin.

Cuban herhaalde deze week in The Ellen DeGeneres Show zijn standpunt dat de munt een leuke manier is om wat te leren over crypto en dat dit veel meer kans geeft op succes dan meedoen aan een loterij.

Cuban wees op Twitter ook op het groeiende aantal mensen dat cryptomunten bezit. Hij stelde dat NFT's (niet-vervangbare tokens) voor digitale verzamelingen, smart contracts en gedecentraliseerde financiële handel (DeFi) zullen zorgen voor een grotere vraag naar digitale valuta en een stevige basis onder de waarde van cryptomunten kunnen leggen.

"Als je kijkt naar cryptobezittingen als ether, dogecoin, bitcoin, maker, et cetera en alleen maar iets ongrijpbaars ziet waar mensen in kunnen handelen, dan heb je niet goed gekeken", zegt hij. "Als je kijkt naar smart contracts en programmeertalen en denkt aan nieuwe manieren om hele sectoren te transformeren, dan zeg ik dat er kansen liggen."

Dogecoin oogst niet geheel verrassend veel kritiek. Topbelegger Michael Burry noemde de dogecoin één van de vele zeepbellen op de markt en ook bitcoin-belegger Mike Novogratz waarschuwde in felle bewoordingen voor de dogecoin.

[activecampaign form=28]

Lees meer over crypto's: