Cryptomunt ether bereikte woensdag een recordhoogte, na het doorbreken van een belangrijk technisch weerstandsniveau van 2.500 dollar.

De cryptomunt heeft de afgelopen weken de opwaartse lijn beter weten vast te houden dan de bitcoin.

Ether kan hierdoor een waarde van ruim 3.000 dollar bereiken, aldus technisch analist Katie Stockton.

Cryptomunt ether tikte woensdagochtend een nieuw recordniveau aan van 2.700 dollar, nadat dinsdag een belangrijk technisch weerstandsniveau werd doorbroken. Deze rally zou door kunnen zetten, denkt technisch analist Katie Stockton van Fairlead Strategies.

De eerdere recordhoogte van 2.500 dollar is dinsdag doorbroken en woensdag noteerde ether even op 2.700 dollar, om daarna iets terug te zakken tot 2.641 dollar.

Een koersdoel van 3.020 dollar zou volgens Stockton haalbaar moeten zijn.

De nieuwe recordhoogtes komen na een onrustige week voor de bitcoin, die meer dan 20 procent daalde tot onder de 50.000 dollar, om vervolgens weer bij te trekken tot ongeveer 55.000 dollar dinsdagmiddag en woensdagochtend.

Lees ook op Business Insider

De bitcoin bereikte eerder deze maand nog een recordhoogte van 65.000 dollar toen cryptoplatform Coinbase naar de beurs ging.

Ether is de cryptomunt die bij het ethereumnetwerk hoort en is in waarde de tweede cryptomunt na de bitcoin. De totale marktwaarde van ether bedroeg woensdag ruim 300 miljard dollar, tegen iets meer dan 1.000 miljard dollar voor de bitcoin.

Ether heeft het positieve momentum de afgelopen dagen vast weten te houden, zelfs toen de bitcoin even instortte. En het momentum voor de langer termijn blijft naar boven gericht, aldus Stockton.

“De koersuitbraak biedt ruimte voor een stijging naar ongeveer 3.000 dollar”, zegt Stockton.

De koersuitbraak van ether moet volgens haar wel worden bevestigd door slotstanden op dagbasis van boven de 2.550 dollar.

Als de doorbraak van ether geen stand weet te houden, kan deze cryptomunt terugzakken en wordt het 50-daags voortschrijdend gemiddelde volgens Stockton een belangrijk richtpunt. Dat ligt voor ether op 2.027 dollar.

eth chart.JPG

LEES OOK: Crypto’s zijn niet allemaal bedoeld als valuta – dit moet je weten over de bitcoin en 14 andere opmerkelijke coins