• Nederland telt momenteel zo’n 1,6 miljoen cryptobeleggers, blijkt uit onderzoek van Kantar.
  • Daarvan zijn er 570.000 mensen dit jaar begonnen met crypto.
  • Volgens Kantar overwegen nog eens 400.000 mensen komend jaar in te stappen.
  • Lees ook: Dit zijn de top 10 best presterende cryptomunten van 2021

Nederland telt momenteel zo’n 1,6 miljoen cryptobeleggers, blijkt uit onderzoek van Kantar onder 43.353 Nederlanders van 16 jaar en ouder.

Daarvan zijn ongeveer 570.000 mensen dit jaar ingestapt. Zij hebben zich niet laten afschrikken door de wilde koersbewegingen op de cryptomarkt.

En er staan nog veel meer mensen op het punt met crypto te beginnen. Volgend jaar zo’n 400.00 als de koersontwikkeling van cryptomunten gunstig blijft, zo schat Kantar in.

Niet alleen tieners en twintigers zijn volop actief op de cryptomarkt, maar ook dertigers en veertigers zijn er relatief vaak mee bezig.

Opleiding speelt een belangrijke rol. Lager opgeleiden beleggen relatief een stuk minder in crypto. Mannen hebben duidelijk de overhand, maar ook steeds meer vrouwen beginnen met cryptobeleggen. Van de mensen die in 2021 zijn ingestapt is 42 procent vrouw.  

Nederlandse platforms profiteren het meest van de aanwas. Drie jaar geleden werden de meeste Nederlandse beleggers nog bediend door buitenlandse platforms, maar nu zijn de rollen volgens Kantar omgedraaid.

Nederlandse platforms hebben het grootste aandeel verworven en die groei lijkt zich verder voort te zetten. Dat komt waarschijnlijk mede door de enorme marketinginspanningen van de platforms.

[activecampaign form=28]

LEES OOK: Transactiekosten van Ethereum zijn torenhoog – dat speelt alternatieven zoals Solana en Avalanche in de kaart