• Miljardair en zakenbankier Ken Moelis vergelijkt de huidige bitcoinrage met de Californische goudkoorts van 1848.
  • Alvorens hierin mee te gaan, wil zijn zakenbank zich eerst beter verdiepen in de cryptomarkt.
  • Doordat grote zakenbanken als Goldman Sachs interesse tonen voor cryptomunten, worden deze als belegging serieuzer genomen.

De Amerikaanse zakenbankier en miljardair Ken Moelis vergelijkt de huidige bitcoinrage met de Californische goudkoorts van 1848. Dat zei hij deze week tijdens een bijeenkomst van financieel persbureau Bloomberg.

De miljardair liet weten op zoek te zijn naar zakelijke kansen op het gebied van crypto’s en vergeleek zich met de legendarische kledingfabrikant Levi Strauss, die ten tijde van de negentiende-eeuwse goudkoorts een kans zag om kleding te maken voor mijnwerkers.

Moelis, die de zakenbank Moelis & Co oprichtte, zei dat hij persoonlijk openstaat voor investeringen in crypto, maar dat zijn firma zich er eerst beter in wil verdiepen alvorens stappen te zetten. “Het is een grote markt, er zit veel kapitaal in en er zijn veel projecten”, zei hij.

Moelis voegde eraan toe dat hij terughoudend blijft om zijn bedrijf aan cryptovaluta bloot te stellen.

Bitcoin voor het brede publiek

Tot voor kort stelden traditionele zakenbanken zich terughoudend op ten opzichte van de bitcoin en andere cryptomunten. Maar doordat bekende zakenbanken zoals Goldman Sachs interesse tonen, worden cryptovaluta serieuzer genomen als belegging.

“Het is net als de goudkoorts van 1848. Veel mensen wisten niet of er goud in de grond zat, maar Levi’s verdiende goed geld met het verkopen van jeans”, zei Moelis tijdens de bijeenkomst. “Ik geloof dat onze business bestaat uit het verkopen van de pikhouwelen en de schoppen. Daarvoor moeten we weten welk gereedschap mensen nodig hebben om succesvol te zijn.”

Meer crypto? Bekijk ook deze stukken eens: