Het Kabinet gaat geen nieuwe besluiten nemen over de strenge maatregelen die nu in Nederland gelden om de verspreiding van het coronavirus in te dammen.

Volgende week dinsdag wordt er door het kabinet met de deskundigen bekeken hoe het er voor staat en wat de effecten van het beleid tot dan toe zijn. Dat zei premier Mark Rutte na afloop van het crisisoverleg van het kabinet.

Een heleboel maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn tot 6 april genomen, zoals de sluiting van scholen, restaurants en sportverenigingen.

Of deze maatregelen verlengt worden is nu dus nog onduidelijk. Eerder deze week werd er wel al besloten dat grote evenementen tot 1 juni verboden zijn.

Hoogste aantal sterfgevallen door coronavirus op een dag

Het coronavirus heeft inmiddels 356 levens geëist in Nederland. Dat zijn 80 overledenen meer dan een dag eerder bekend was. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maakte de laatste cijfers woensdagmiddag bekend.

Meldingen over sterfgevallen komen soms pas na enkele dagen binnen, aldus het RIVM. Het aantal ziekenhuisopnamen is met 341 gestegen. Inmiddels is bij 6412 mensen in Nederland vastgesteld dat ze zijn besmet met het coronavirus. De afgelopen 24 uur kwamen er 852 meldingen van positieve tests bij.

Sinds het begin van de uitbraak zijn volgens de gegevens van de RIVM in totaal 1836 mensen met het virus opgenomen in het ziekenhuis. Op de intensivecareafdelingen liggen zeker 583 patiënten, blijkt uit cijfers van de stichting Nationale Intensive Care Evaluatie (NICE). Die cijfers kunnen achterlopen bij de werkelijkheid.

Lees ook op Business Insider

 

Het RIVM herhaalt dat de toename van het aantal opnamen “lijkt af te vlakken”. Dat is een “eerste signaal” waaraan nog geen harde conclusies verbonden kunnen worden, aldus de deskundigen. Directeur infectieziektebestrijding Jaap van Dissel zei dat woensdag ook al tegen de Tweede Kamer.

Lees meer over het coronavirus: