Na de Verenigde Staten is Brazilië het land dat het hardst getroffen is door de coronapandemie.

Het dodental in het Zuid-Amerikaanse land staat nu op 120.262.

President Jair Bolsonaro wil niets weten van lockdownmaatregelen met het argument dat de economische schade erger is.

Wereldwijd is inmiddels bij meer dan 25 miljoen mensen vastgesteld dat ze zijn besmet met het coronavirus.

Brazilië is hard getroffen door de coronapandemie. Na de Verenige Staten is het Zuid-Amerikaanse land het hardst getroffen.

Het aantal coronadoden in Brazilië is zaterdag de grens van 120.000 gepasseerd. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid bekendgemaakt.

Wereldwijd is bij meer dan 25 miljoen mensen vastgesteld dat ze zijn besmet met het coronavirus. Dat meldt persbureau Reuters op basis van een eigen telling. Op 11 augustus, nog geen drie weken geleden, steeg het aantal geregistreerde besmettingen boven de 20 miljoen.

Lees ook op Business Insider

Het afgelopen etmaal stierven 758 Brazilianen aan de gevolgen van het coronavirus. Daarmee komt het totale dodental in het land sinds de uitbraak uit op 120.262.

Jair Bolsonaro ziet niets in lockdown-maatregelen

In Brazilië zijn de afgelopen 24 uur 41.350 nieuwe besmettingen geregistreerd. Tot nu toe is er bij 3.846.153 inwoners de longziekte vastgesteld, al lijkt het aantal doden en besmettingen in het land de afgelopen weken te stabiliseren.

President Jair Bolsonaro heeft het virus gebagatelliseerd en gouverneurs en burgemeesters aangevallen die lockdown-maatregelen hebben opgelegd, met het argument dat de economische schade erger is dan de ziekte zelf.

Bolsonaro ziet de inzet van het malariamiddel hydroxychloroquine als oplossing voor het virus, ondanks studies die aantonen dat het middel niet effectief is tegen Covid-19. Hij zei zaterdag nog dat het medicament in Brazilië “de levens van duizenden slachtoffers heeft gered.” De president gebruikte zelf wat hij het “rechtse” medicijn noemde toen hij in juli besmet raakte met het coronavirus.

Lees meer over de coronapandemie: