• Cryptoplatform Coinbase heeft voormalig directeur Faryar Shirzad van zakenbank Goldman Sachs aangenomen als chief policy officer.
  • Bij zijn vorige werkgever was hij vijftien jaar lang verantwoordelijk voor contacten met overheden.
  • Shirzad gaat voor Coinbase overleggen met overheden over de hele wereld over regelgeving voor de cryptomarkt.

Cryptoplatform Coinbase heeft de voormalige topmanager Faryar Shirzad van Goldman Sachs aangenomen als chief policy officer. Dat maakte het cryptohandelsplatform maandag bekend.

Shirzad was vijftien jaar lang manager bij Goldmans afdeling voor overheidscontacten. Bij Coinbase zal hij zich richten op het contact met overheden wereldwijd over de belangrijkste uitdagingen van de cryptomarkt.

“We hebben sinds de opkomst van het internet niet zo’n baanbrekende innovatie gezien als crypto”, schrijft Shirzad op LinkedIn. “Coinbase heeft wetgeving rond crypto vanaf dag één omarmd. Het bedrijf werkt hard om de beloftes van crypto voor iedereen ter wereld waar te maken. Coinbase trok mijn aandacht, omdat het wetgeving juist ziet als een mogelijkheid om zaken te doen en niet als een last voor de crypto-economie. Ik kan mij volledig vinden in die visie.”

Coinbase wil lobbyen

De aankondiging van Shirzads aanstelling komt een week na uitlatingen van CEO Brian Armstrong van Coinbase op Twitter over de toekomst van cryptovaluta.

In een 21 tweets lange verklaring ging hij in op een ontmoeting met Amerikaanse Congresleden. Armstrong sprak met hen over de noodzaak om "relaties op te bouwen en te helpen met het beantwoorden van vragen over crypto."

Coinbase gaat met Shirzad op de loonlijst dus meer lobbyen bij de Amerikaanse regering en in andere landen.

De oprichter van Coinbase benadrukte dat er te weinig duidelijkheid bestaat over de aard van verschillende cryptomunten. Sommige coins worden beschouwd als effecten, andere als valuta en andere weer als grondstoffen.

"Coinbase staat klaar om iedereen die meer wil weten over crypto's te helpen deze nieuwe markt beter te begrijpen. En we willen bijdragen aan duidelijkheid in de wetgeving en innovatie stimuleren", schrijft Armstrong in de serie tweets.

Coinbase-aanwinst heeft veel ervaring met overheden

Voor zijn tijd bij Goldman Sachs werkte Shirzad onder andere als economisch adviseur voor de Nationale Veiligheidsraad in het Witte Huis. Ook was hij staatssecretaris bij het Amerikaanse ministerie van Handel en handelsadviseur voor de Senaatscommissie voor Financiën.

Shirzad begint eind juni bij Coinbase, meldt The Block.

"We zijn vastbesloten de VS te helpen om cryptovaluta te omarmen door meer duidelijkheid te scheppen rond deze industrie", schreef Coinbase op maandag. "Als chief policy officer, zal Faryar contact hebben met wetgevers, toezichthouders en andere experts om de volledige potentie van crypto te benutten en om een eerlijker financieel system mogelijk te maken waar banencreatie, groei en innovatie hand in hand gaan."

[activecampaign form=28]

Lees meer over cryptomunten: