De Britse ambassadeur in de VS, Kim Darroch, heeft in politieke memo’s de Amerikaanse president Donald Trump “lomp”, “onbekwaam’ en “disfunctioneel” genoemd. Dat meldt de Britse krant The Mail on Sunday, die de memo’s heeft ingezien.

De memo’s zijn geschreven tussen 2017 en nu, en de krant zegt dat iemand binnen het ambtenarenapparaat in het VK ze heeft gelekt. Darroch is behoorlijk fel in de memo’s.

De ambassadeur zegt te verwachten dat het presidentschap van Trump eindigt in schande. “We verwachten niet dat het Witte Huis onder Trump normaler zal worden”, schrijft hij in een van de memo’s. Naar aanleiding van van het bezoek van de president aan het Verenigd Koninkrijk. noemt Darroch Trump “onzeker” en “incompetent”.

“De onderlinge strijd in het Witte Huis en de chaos, die door Trump worden afgedaan als nepnieuws, zijn grotendeels waar”, aldus de ambassadeur.

Ook zou Trump volgens Darroch geen filter hebben en legt hij uit hoe zijn meerderen het beste met Trump kunnen omgaan: “Wees eenvoudig, bot zelfs.” Ook zegt hij dat vleien helpt en dat het verstandig is om altijd met Trump over een recent succes van hem te praten.

Meerdere bronnen bevestigen aan media dat de memo’s echt zijn. Trump en het Witte Huis hebben nog niet op het nieuws gereageerd.

Lees meer over Trump:

Lees ook op Business Insider