De Britse premier Boris Johnson wil bij een verkiezingswinst van zijn Conservatieve Partij voor de kerst nog zijn Brexit-deal door het parlement krijgen.

Dat staat in een voorpublicatie van het verkiezingsprogramma van de Conservatieven dat zondag officieel verschijnt.

Groot-Brittannië gaat op 12 december naar de stembus om een nieuw Lagerhuis te kiezen. Mochten de Conservatieven een absolute meerderheid behalen in het Lagerhuis, dan wil Johnson dat het Verenigd Koninkrijk eind januari de Europese Unie verlaat. Volgens de huidige premier staan alle kandidaten van zijn partij achter zijn Brexit-deal.

‘Triple tax lock’

Verder belooft Johnson een ’triple tax lock’ waarbij hij belooft dat de inkomstenbelasting, kosten voor sociale zekerheid en btw niet worden verhoogd onder een Conservatieve regering, schrijft SkyNews.

Ook trekt hij de portemonnee voor de Britse infrastructuur en zorg. Wat die plannen betekenen voor de staatskas, wordt niet besproken.

Volgens een laatste peiling, gehouden door de Observer, staan de Conservatieven aan kop met 47 procent van de stemmen. Labour krijgt 28 procent terwijl de Lib Dems naar 12 procent zijn gezakt, schrijft The Guardian.

Het nieuws over de 'triple tax lock' veroorzaakt wellicht opluchting onder Conservatieven die naar verluidt hun hart vasthouden voor Johnsons verkiezingsprogramma. Ze bestempelen het als het gevaarlijkste element in de campagne aangezien het de voorsprong van de partij om zeep kan helpen.

In 2017 bevatte het verkiezingsprogramma van Theresa May een weinig populaire 'dementiebelasting' die de Tory's tot instorten bracht in de peilingen.

Lees meer over Brexit: