De Britse premier Boris Johnson is zondag opgenomen in het ziekenhuis voor tests, omdat hij last heeft van de longziekte Covid-19.

Tien dagen nadat Johnson positief testte op Covid-19 heeft hij nog steeds last van hardnekkige symptomen van de ziekte die wordt veroorzaakt door het coronavirus.

Het gaat volgens de woordvoerder van Johnson om een voorzorgsmaatregel.

De Britse premier Boris Johnson is zondag opgenomen in het ziekenhuis, omdat hij last blijft houden van Covid-19, de longziekte die wordt veroorzaakt door het coronavirus.

Dat meldt onder meer de BBC. Volgens een woordvoerder van Downing Street wordt Johnson extra getest omdat hij “hardnekkige symptomen” blijft houden. Tien dagen geleden was al bekend dat Johnson positief had getest op het virus.

Hij is voor zover bekend de eerste regeringsleider die vanwege het virus is opgenomen in het ziekenhuis.

De ziekenhuisopname is een “voorzorgsmaatregel” die volgt op het doktersadvies, aldus de woordvoerder. Johnson heeft onder meer hoge koorts die nog niet lijkt weg te gaan.

"Hij blijft in het ziekenhuis zolang hij dat nodig heeft. Maar ik heb gehoord dat het goed met hem gaat en ik verwacht dat hij binnenkort weer in Downing Street zit", zei minister van Huisvesting Robert Jenrick maandag.

Jenrick benadrukte dat de premier het land blijft besturen. "Hij heeft buitengewoon hard gewerkt, de regering geleid en hij wordt voortdurend op de hoogte gehouden, dat zal doorgaan", vertelde Jenrick aan de BBC.

Johnson blijft last houden van Covid-19

Afgelopen vrijdag sprak Johnson de Britten al toe in een videoboodschap over zijn persoonlijke situatie. "Hoewel ik me beter voel en zeven dagen in isolatie heb gezeten, heb ik nog steeds verhoging", zei Johnson toen.

Bij mensen met serieuze symptomen van Covid-19 ontwikkelt de ziekte zich volgens een tamelijk vast patroon.

Op dag één heeft de patiënt vaak koorts en last van spierpijn, vermoeidheid en een droge kuch. Op dag vijf verloopt de ademhaling moeizamer en kan opname in het ziekenhuis nodig zijn.

Lees meer over het coronavirus: