De CEO van reissite Booking.com heeft positief getest op het coronavirus.

Glenn Fogel werd begin vorige week getest nadat hij koorts en griepachtige klachten had.

Het online reisbedrijf kan zwaar geraakt worden door de coronacrisis. Door de quarantainemaatregelen die veel landen hebben genomen zijn er veel minder reizigers.

Glenn Fogel, de topman van reissite Booking.com, heeft positief getest op het coronavirus. Dat maakte hij donderdag bekend in een videoboodschap aan zijn werknemers.

Fogel kreeg begin vorige week koorts en griepachtige klachten. Daarop onderging hij een test. Hij werkte twee weken vanuit huis.

“Ik heb het geluk gehad dat ik alleen milde klachten had. Nu voel ik me prima. Daar ben ik dankbaar voor, maar natuurlijk leef ik mee met mensen die door veel zwaardere tijden gaan”, schrijft Fogel.

De topman snapt waarom mensen minder reizen boeken sinds de uitbraak van het coronavirus. "Er zijn mensen die zich meer zorgen maken over hun baan. Dat is veel belangrijker dan of ze in juli nog op vakantie kunnen."

Fogel roept iedereen op om het coronavirus serieus te nemen en zich te houden aan de quarantaineregels. "Er komt een moeilijke periode aan. Voor velen van ons zullen dingen slechter worden voordat ze weer beter worden. Maar ik weet dat we ons erdoorheen zullen slaan", aldus de CEO van Booking.com, die vorig jaar plotseling de Nederlandse Gillian Tans verving als hoogste baas.

De hotelboekingssite wordt net als andere bedrijven in de reisbranche hard getroffen door het nieuwe coronavirus. Door angst voor het virus en reisbeperkingen in tal van landen vinden er momenteel veel minder hotelovernachtingen plaats. Om die reden had Booking Holdings zijn financiële verwachtingen eerder deze maand al overboord gegooid.

De top van Booking Holdings, het moederbedrijf van hotelboekingssite Booking.com, hoeft zo lang de coronapandemie voortduurt geen salaris. De loonbetalingen voor de topman en andere hooggeplaatste bestuurders zijn voorlopig stopgezet. Ook neemt het bedrijf voorlopig geen nieuwe werknemers aan.

Lees meer over het coronavirus: