Door de coronamaatregelen is er veel extra vraag naar het thuisbezorgen van boodschappen.

Websupermarkt Picnic opent versneld een nieuw distributiecentrum om aan de vraag te kunnen voldoen.

De opening van dit pand in Apeldoorn stond eigenlijk gepland voor eind van dit jaar.

Websupermarkt Picnic heeft de capaciteit voor het verwerken van orders en de bezorging uitgebreid. De vraag is de afgelopen tijd geëxplodeerd. Een nieuw distributiecentrum in Apeldoorn wordt nu versneld geopend om de vraag bij te kunnen benen.

Door in mei al een nieuw distributiecentrum te openen en meer mensen aan te nemen, hoopt Picnic te kunnen voldoen aan de geëxplodeerde vraag naar bestelde en aan huis bezorgde boodschappen. Ook gaat Picnic meer bezorgen in de ochtend en wil het bedrijf haar bezorgwagentjes efficiënter vullen.

Eerder gaf Picnic topman Michiel Muller tegenover Business Insider aan maatregelen te nemen om hamsteren te voorkomen. De extra grote bestellingen hebben namelijk ook hun weerslag op de capaciteit. “Wij zitten voor dagen vooruit al vol”, gaf Muller aan.

“Als je tien blikken bonen hebt staan en nog andere conserven hebt gekocht, ga je op een gegeven moment toch minder bestellen, zou je verwachten.”

De opening van het nieuwe distributiecentrum in Apeldoorn stond aanvankelijk gepland voor het einde van dit jaar. Er komen ongeveer 450 mensen te werken.