’s Werelds grootste handelsplatform voor cryptomunten Binance heeft in minder dan twaalf uur twee keer de opnames van bitcoin tijdelijk onderbroken. Volgens het bedrijf gebeurde dat in verband met grote drukte op het netwerk. Inmiddels werkt alles wel weer.

“Om een soortgelijke herhaling in de toekomst te voorkomen, zijn onze tarieven aangepast”, liet het bedrijf maandag weten. “We zullen de activiteiten in de keten blijven volgen en indien nodig aanpassen.” Op Twitter probeerde Binance mensen ook gerust te stellen door te benadrukken dat de tegoeden van klanten nog steeds veilig zijn.

De waarde van de Bitcoin ging afgelopen weekend en maandagochtend duidelijk omlaag. ’s Werelds meest bekende cryptomunt was eind vorige week nog bijna 30.000 dollar waard. Dat is nu nog ruim 28.000 dollar.

Bron: Coinmarketcap.com
Bron: Coinmarketcap.com

Binance is verreweg de grootste beurs in de cryptowereld na de ineenstorting van rivaal FTX vorig jaar. In de cryptowereld vreesde men aanvankelijk dat het faillissement van FTX over zou slaan naar andere bedrijven. Door die onzekerheid zakte de koers van de bitcoin op in november vorig jaar onder de 16.000 dollar.

Een jaar eerder, in november 2021 noteerde de bitcoin nog op een recordniveau van ongeveer 65.000 dollar, om in 12 maanden tijd fors weg te zakken.

Het ontstaan van de wereldwijde onrust over de bankensector zorgde er eerder dit jaar voor dat de bitcoin weer een stevige opmars liet zien. Dat hernieuwd enthousiasme voor de digitale valuta komt volgens analisten doordat beleggers door de onzekerheid over aandelen naar alternatieven zijn gaan zoeken voor het investeren van hun geld. Ook andere crypto's zijn inmiddels weer flink meer waard geworden.

LEES OOK: Nederlands cryptobedrijf komt met initiatief voor gespreid beleggen in cryptomunten – ‘mandje’ moet risico’s verkleinen